Agenda

Hieronder kunt u zien welke activiteiten er komende tijd in De Terp c.q. De Wijkplaats zullen plaatsvinden. Klik op het schuingedrukte item om meer informatie per datum te kunnen lezen.

Voor elke activiteit kunt u in principe kaarten reserveren via deterpoudorp@gmail.com. Soms kunt u ook reserveren via de activiteit zelf. Dan staat dit aangegeven bij de informatie van de activiteit.

********************

Zondag 8 mei: Videoproject Alkmaarse orgels – 15.00 uur De Terp

Zaterdag 14 mei 2022: Klankhealing concerten 17.00 en 20.30 uur – De Terp.

********************

Zondag 8 mei 2022: 15.00 uur – De Terp

Videoproject Alkmaarse Orgels

De afgelopen twee jaar heeft de Stichting Vrienden van het Orgel van 13 Alkmaarse orgels videopresentaties laten maken. Dit in navolging op het boek Alkmaar Orgelstad dat wij in 2018 presenteerden en waarin alle Alkmaarse orgels geportretteerd zijn.

Met dit videoproject hebben wij een aantal van die instrumenten ook tot klinken gebracht. De resultaten kunt u zien op de website van de Vrienden van het Orgel.
Het project is mogelijk gemaakt met financiële steun van de gemeente Alkmaar, het Victoriefonds, de Stichting Jan Boon en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Wij nodigen u van harte uit de feestelijke afronding van het videoproject bij te wonen op zondag 8 mei om 15:00 uur in De Terp – Kerklaan 4 te Oudorp.

Dankzij samenwerking met het Filmhuis Alkmaar komt tijdens het programma onder andere in zwart-wit de komiek Buster Keaton voorbij.

De organist Geerten Liefting zorgt voor de muzikale begeleiding.

U bent van harte welkom.

********************

Zaterdag 14 mei 2022: Klankhealing concerten 17.00 en 20.30 uur – De Terp

“Inresonantie”

Een uitnodiging voor een innerlijke reis, drijf mee op de golven van resonanties naar de klank van de stilte……

Je bent van harte welkom om je mee te laten nemen in dit “klankenbad” een reis zonder grenzen op klanken en frequenties van diverse instrumenten. Terwijl je comfortabel ligt op een matrasje wordt je uitgenodigd om je aandacht naar binnen te keren. Langzaam zal de ruimte zich vullen met de klanken en kan je ervaren hoe de klanken en frequenties jou zullen ont-moeten en gaan mee resoneren met jouw unieke natuurlijke trilling. Tijdens het concert begeven de spelers zich tussen de deelnemers en bespelen hierbij diverse inheemse instrumenten uit verschillende delen van de wereld. Zoals de didgeridoo uit Australië, klankschalen uit Tibet, een Chinese gong, sjamanen trommels, rainsticks, waterphone uit Hawaï, Halo en diverse andere instrumenten. Boventonen en stemvibraties worden ook geïntegreerd in de klankbeleving. Zo wordt een energieveld opgebouwd, van intentie en frequenties met helende klanken.

Maak je eigen unieke klankenreis en ervaar de ruimte en stilte in jezelf, open en verwarm je hart.

Na afloop van het Klankhealing Concert krijg je een kopje thee aangeboden. Tevens is er dan gelegenheid om indien gewenst iets te vragen of te delen of in de stilte te blijven.

Neem zelf een matrasje, deken en eventueel een kussentje  mee, zodat je comfortabel kunt liggen.

Reserveren is nodig. Voor informatie en reservering mail naar klank@inresonantie.nl of bel 072-5340305. Zie ook de website www.inresonantie.nl. De entree bedraagt € 25,–

Het volgende Klankhealing Concert in De Terp is op:

Zaterdag 2 juli 2022 om 17.00 en 20.30 uur.