Agenda

Hieronder kunt u zien welke activiteiten er komende tijd in De Terp c.q. De Wijkplaats zullen plaatsvinden. Klik op het schuingedrukte item om meer informatie per datum te kunnen lezen.

Voor elke activiteit kunt u in principe kaarten reserveren via deterpoudorp@gmail.com. Soms kunt u ook reserveren via de activiteit zelf. Dan staat dit aangegeven bij de informatie van de activiteit.

********************

Zondag 26 januari 2020: Concert door Balkanlab 15.00 uur De Terp

Woensdag 29 januari 2020: Open lesavond Stembevrijding (Zingend tot jezelf komen) – 19.45 uur De Wijkplaats

Vrijdag 31 januari 2020: Start serie Klinkend ontwaken – 10.00 uur De Wijkplaats

Zaterdag 15 februari 2020: Optreden Marianne Ligthart – 20.00 uur De Terp

Zondag 1 maart 2020: Klankhealingconcert ‘Inresonantie’ – 15.00 uur De Terp

Zondag 29 maart 2020: Concert door SimoneZ: ‘Und Schmerz en Smart et Amour’ – 15.00 uur De Terp

********************

 

********************

Zondag 26 januari 2020: Concert door Balkanlab – 15.00 uur De Terp

De band Balkanlab is zes jaar geleden ontstaan uit een masterclass ‘Sevdah’, muziek uit Bosnië-Herzegovina, onder leiding van Mišo Petrović. Zijn aanstekelijke drive om authentieke volksmuziek op eigentijdse wijze te arrangeren, smaakte naar meer. Zo heeft BalkanLab vanaf het begin de grenzen verkend en geëxperimenteerd met cross-overs van muziek uit verschillende delen van de wereld. Inmiddels bracht onze muzikale reislust ons in Roemenië (met Vasile Luca), in het Midden-Oosten (met Haytham Safia) en in Mexico (met onze eigen David Reyna).

Al deze muziekstijlen samen staan garant voor een afwisselende, swingende muzikale mix tijdens onze concerten.

De entree bedraagt € 15. Graag contant betalen aan de kassa.

Zie voor meer informatie: www.balkanlab.nl

********************

Zaterdag 15 februari 2020 – Optreden Marianne Ligthart – 20.00 uur De Terp

Mensen vergelijken Marianne Ligthart vaak met namen als Ilse de Lange, Alison Kraus en Dolly Parton. Als singer-songwriter weet ze overigens zelf ook heel goed hoe ze een eigen zuiver geluid moet neerzetten. Haar liedjes zijn puur en open, waar de één je wilt laten dansen laat de ander je weg dromen en een ander raakt je diep!
In 2020 gaat Marianne een aantal kleine, intieme concerten geven met een kleine bezetting. Gitaren en viool heeft ze mee. Na meerdere succesvolle en uitverkochte optredens in deze bezetting zetten we dat dit jaar voort. De titel draagt ‘Tour 1’ om de simpele reden dat dit haar eerste tour is en jij kan daar bij zijn!
Ongeveer 2 jaar geleden begon de singer-singwriter en kocht ze haar gitaar. Een paar jaar later brengt ze haar eigen debuutalbum uit: ‘Black Tea & Whiskey’. Een album met Engelstalige liedjes die pakkend en realistisch zijn. Fris, authentiek en eerlijk was het commentaar vanuit Los Angeles daar waar haar album gemasterd is. Wat ze wil? Mensen het verhaal achter de liedjes vertellen en al spelend het publiek meenemen in dat verhaal alsof je een mooi boek leest en je je eigen verbeelding de vrije loop laat.

De entree bedraagt € 12,50, inclusief consumptie in de pauze. Graag contant betalen, geen pinmogelijkheid.

Reservering kan via info@marianneligthart.nl

********************

Zondag 1 maart 2020: Klankhealing concert ‘Inresonantie’ – 15.00 uur De Terp

Op zondag 1 maart 2020 vindt er weer een Klankhealing concert plaats in De Terp, verzorgd door In Resonantie. De aanvang is 15.00 uur.

Klanken en trillingen brengen ontspanning en verzachting voor lichaam, geest en ziel.
De klank heeft een directe toegang tot de ziel. Daar vindt hij een onmiddellijke weerklank omdat iedere mens klank heeft in zichzelf. Terwijl je comfortabel ligt op een matrasje en even niets moet, wordt de aandacht naar binnen gekeerd. En kan je ervaren hoe de klanken en de trillingen (resonanties) op je inspelen en je uitnodigen om te luisteren naar jouw innerlijke boodschap.

Neem zelf een matrasje, een deken of een slaapzak en eventueel een kussentje mee zodat je comfortabel kunt liggen.

Reserveren is nodig! Voor informatie en reservering kan je contact opnemen via de contactpagina op www.inresonantie.nl of via klank@inresonantie.nl of per telefoon: 072 – 5340305. De entree bedraagt € 23.-

De volgende Klankhealing concerten vinden plaats op:

Zaterdag 2 mei 2020 om 20.30 uur
Zaterdag 27 juni 2020 om 20.30 uur

*********************

Zondag 29 maart 2020: Concert door SimoneZ: ‘Und Schmerz en Smart et Amour’ – 15.00 uur De Terp

Simone en DJ Zuurbier zingen een programma met liedjes, songs en chansons over het leven met al zijn lusten en onhebbelijkheden. Elke streek, land en tijd kent zijn eigen levenslied. Ze vertellen over de liefde of over de gewone dingen van het leven. Het  lied met een lach en een traan, een lied met de grote overbekende thema’s die de mens bezighoudt. Dagelijks geluk en dagelijkse ellende die met hart en ziel bezongen wordt. ‘Und Schmerz en Smart et Amour’ is een afwisselend programma: het Nederlandse levenslied, ook; ver- en hertalingen van Simone maar ook van anderen. Uiteenlopende popsongs en andere muziek uit vervlogen tijden tot evergreens. een muziekprogramma waarin de  bekende levensliederen uit de wereld gezongen worden. Het levenslied uit Nederland, Italië, maar ook uit Turkije. Het levenslied, chanson, schlager, blues, en smartlap in één muziekprogramma. De songs, chansons en liedjes worden met zichtbare en onzichtbare draden verbonden door persoonlijke verhalen en anekdotes van en over de grote vertolkers van het levenslied en het ontstaan daarvan. Een confrontatie met de schaduw van de liefde en de schaduwzijde van het leven is hierbij onvermijdelijk. IJzersterke liedjes met één typerend kenmerk: ze raken.  De ‘chansons’ klinken als ruwe diamanten, bijzonder in hun eenvoud. Naakt, onstuimig, teder, onvervalst, vol liefde en passie.

De entree bedraagt € 10. Graag contant betalen aan de kassa.

Zie voor meer informatie: www.simonez.nl

********************