Agenda

Hieronder kunt u zien welke activiteiten er komende tijd in De Terp c.q. De Wijkplaats zullen plaatsvinden. Klik op het schuingedrukte item om meer informatie per datum te kunnen lezen.

Voor elke activiteit kunt u in principe kaarten reserveren via deterpoudorp@gmail.com. Soms kunt u ook reserveren via de activiteit zelf. Dan staat dit aangegeven bij de informatie van de activiteit.

NB: in verband met de ontwikkelingen rond het Coronavirus en de maatregelen hieromtrent van de overheid / RIVM hebben enkele vaste huurders (zoals het koor Alkmaar Voices) tijdelijk een ander onderkomen moeten zoeken, dan wel hun activiteit tijdelijk moeten stopzetten. Enkele concerten dit najaar zijn afgezegd, maar Jazz in Oudorp gaat in aangepaste vorm wel door. Daarover hieronder meer. Houd ook voor de komende maanden de agenda in de gaten want er worden weer plannen voor meer concerten en andere activiteiten gemaakt!

Zaterdag 26 september 2020 – Klankhealing concert in De Terp – 17.00 uur en 20.30 uur.

Zaterdag 3 oktober 2020 – Jazz in Oudorp met het John Engels Kwintet in De Terp – 19.30 uur.

Zondag 4 oktober 2020 – ZIN YIN yoga en acupunctuur in De Terp – 15.00 – 17.00 uur.

Zaterdag 10 oktober 2020 – Gong middag in De Terp – 15.30 uur.

Donderdag 22 oktober 2020 – Introductieworkshop Sat Nam Rasayan healing in De Terp – 18.30 uur.

********************

Zaterdag 26 september 2020: Klankhealing concert door In Resonantie in De Terp – 17.00 uur en 20.30 uur.

Op zaterdag 26 september 2020 vinden er weer Klankhealing concerten plaats in De Terp, verzorgd door In Resonantie. Vanwege Corona worden er 2 concerten na elkaar gegeven. De eerste om 17 uur en de tweede om 20.30 uur.

Klanken en trillingen brengen ontspanning en verzachting voor lichaam, geest en ziel.

De klank heeft een directe toegang tot de ziel. Daar vindt hij een onmiddellijke weerklank omdat iedere mens klank heeft in zichzelf. Terwijl je comfortabel ligt op een matrasje en even niets moet, wordt de aandacht naar binnen gekeerd. En kan je ervaren hoe de klanken en de trillingen (resonanties) op je inspelen en je uitnodigen om te luisteren naar jouw innerlijke boodschap.

Neem zelf een matrasje, een deken of en slaapzak en eventueel een kussentje mee zodat je comfortabel kunt liggen.

Reserveren is nodig! Voor informatie en reservering kun je contact opnemen via de contactpagina op www.inresonantie.nl of via klank@inresonantie.nl of per telefoon: 072 – 5340305. De entree bedraagt € 22.-

                                           *************************
Zaterdag 3 oktober 2020 – Jazz in Oudorp met het John Engels kwintet in De Terp – 19.30 uur.
Dit jaar is jazzlegende John Engels 85 geworden en dat wordt ook in Oudorp gevierd! Op zaterdag 3 oktober 2020 om 19.30 uur zal het John Engels Kwintet een ode brengen aan de legendarische hard bop formatie “The Diamond Five” tijdens Jazz in Oudorp.
Dit belangrijke stuk vaderlandse jazzgeschiedenis zal het startpunt zijn, maar met het John Engels Kwintet weet je nooit waar het zal eindigen op deze avond!
Het John Engels Kwintet bestaat uit: John Engels (drums), Benjamin Herman (altsaxofoon), Jan van Duikeren (trompet), Rob van Bavel (piano) en Tobias Nijboer (contrabas). Wat een droomformatie!
Het concert is uitverkocht maar tickets voor de betaalde livestream zijn nog wel te bestellen via www.jazzinoudorp.nl.
Een bijzondere vleugel: Chris Maene Straight Strung Concert Grand CM//284
Het John Engels Kwintet heeft tijdens Jazz in Oudorp een echte primeur!
Rob van Bavel zal deze avond als eerste Nederlandse jazzpianist, tijdens een Nederlands jazzconcert, gaan spelen op een Chris Maene Straight Strung Concert Grand CM//284.
Deze unieke rechtsnarige vleugel is gebouwd door de gerenommeerde Belgische pianobouwer Chris Maene.
Foto John Engels: Jelmer de Haas Fotografie

*************************

Zondag 4 oktober 2020 – ZIN YIN yoga en acupunctuur in De Terp – 15.00 – 17.00 uur.

Een cadeautje voor jezelf ❤️ ! Dat is deze unieke combinatie van yin yoga & acupunctuur. We beginnen met een stukje inspiratie over hoe jij je gezondheid kan sterken, zeker in deze tijd! Vervolgens starten we met een zeer ontspannen yin yoga les en vervolgens krijg je in de extra lange eindontspanning de acupunctuur behandeling. Werken aan jouw energie niveau en het sterken van je immuunsysteem en dit alles op een prachtige locatie!
Leraar: Josette Jimmink.

Kosten: € 35,00 per sessie.

Geef je op via ZINAlkmaar@gmail.com

                                                 ************************
Zaterdag 10 oktober 2020 – Gong middag in De Terp – 15.30 uur.
Een speciale middag in teken van de Gong. We starten met een aantal yoga-oefeningen om de spanning van de dag van ons af te schudden. Daarna mag je liggen en je mee laten voeren door de klanken van de gong. De resonantie van de gong zorgt voor een diepe ontspanning en zorgt ervoor dat patronen en spanning die je niet meer dienen losgelaten kunnen worden. Daarom is het ook van belang om naderhand voldoende water te drinken. Ga je mee op reis?

De start is om 15.30 uur en het einde circa 17.00 uur. Deelname bedraagt 12,50 euro. Bij opgave op de dag zelf bedraagt de deelname 15 euro. Vanwege het maximaal aantal plekken is opgave noodzakelijk.

Informatie via:  info@yogameditatiealkmaar.nl

                                                  ***********************
Donderdag 22 oktober 2020 – Introductieworkshop Sat Nam Rasayan healing in De Terp – 18.30 uur.

Onder leiding van de Duitse Siri Ram kun je tijdens deze workshop kennis maken met Sat Nam Rasayan. De workshop zal dan ook in het Engels zijn met waar nodig Nederlandse vertaling. Mogelijk heb je nog niet eerder van Sat Nam Rasayan gehoord. Het is de tak van de Kundalini Yoga die zich met healing bezig houdt. In Sat Nam Rasayan wordt gebruik gemaakt van een verhoogde staat van bewustzijn om te genezen. Deze meditatieve staat van bewustzijn bereik je door te oefenen met je zintuigen en de elementen. Je verruimt je waarneming. Je zal door deze bewuste staat in Suniya kunnen leven, een staat van stilte waarbij alles één is. Dan ben je in staat om weerstanden of spanningen in jezelf, in een ander of in een situatie op te lossen. Je wordt je bewust van wat er speelt en aanwezige blokkades en weerstanden lossen op. Ook is deze workshop interessant als je je meditatieve ervaring wilt verdiepen.

Meer info over Sat Nam Rasayan vind je op www.satnamrasayanhealing.nl

Tijdens deze dag zal je veel mediteren en ook de eerste stappen van Sat Nam Rasayan op een ‘partner’ uitproberen (met afstand). De workshop zal van 18.30 tot ca. 21.30 zijn. Kosten bedragen 35 euro, deze graag contant meenemen (40 euro aan de deur).  Het healen zal Corona-proof worden uitgevoerd.
Voor deze avond is ervaring met Kundalini Yoga niet nodig. Opgave: info@yogameditatiealkmaar.nl

********************