Agenda

Hieronder kunt u zien welke activiteiten er komende tijd in De Terp c.q. De Wijkplaats zullen plaatsvinden. Klik op het schuingedrukte item om meer informatie per datum te kunnen lezen.

Voor elke activiteit kunt u in principe kaarten reserveren via deterpoudorp@gmail.com. Soms kunt u ook reserveren via de activiteit zelf. Dan staat dit aangegeven bij de informatie van de activiteit.

NB: in verband met de ontwikkelingen rondom het Coronavirus en de maatregelen hieromtrent van de overheid / RIVM heeft de stichting Op de Terp zich genoodzaakt gezien om zowel alle concerten in De Terp als de activiteiten in De Wijkplaats vooralsnog tot nader order uit te stellen. In overleg met alle betrokkenen wordt gekeken of en zo ja in hoeverre de concerten op een later te bepalen datum kunnen worden ingepland. Houdt u hiervoor de website in de gaten!

********************

Online orgelconcertjes

Zes korte onlineconcertjes in de Alkmaarse Schermer en stad op orgels die je anders nooit hoort

Dinsdagavond vanaf 19:15 uur; eerste uitzending 30 juni 2020

De uitgestrekte Schermer met zijn vele dorpjes is ideaal voor een ontspannen fietstochtje. In de uitgestrekte weilanden met sloten en plassen onder de rook van Alkmaar rijgen de vele kerktorentjes zich aaneen tot een makkelijk te volgen route. En in deze coronatijd is rust en stilte gegarandeerd: geen vliegtuig te bekennen en slechts een enkele verdwaalde toerist.

Ideale omstandigheden voor het opnemen van muziek.

Voor de Vrienden van het Orgel reden om een reeks online orgelconcertjes vanuit deze verstilde kerkjes te organiseren op orgels die je anders nooit hoort.

We beginnen de serie in Schermerhorn, daarna langs Alkmaar, Oudorp, Noordeinde, Grootschermer en voorlopig als laatste Stompetoren.

Vanaf 30 juni elke dinsdag om 19:15 uur via een link. Voor 30 juni deze:

https://youtu.be/MwJdCw7WHuc

En bekend maakt bemind en worden deze concertjes een extra motivatie om zelf eens te gaan kijken.

alkmaarorgelstad.nl

vriendenvanhetorgel.nl

Mede mogelijk gemaakt door de Vrienden van het Orgel Alkmaar en de betreffende locaties.

********************