Agenda

Hieronder kunt u zien welke activiteiten er komende tijd in De Terp c.q. De Wijkplaats zullen plaatsvinden. Klik op het schuingedrukte item om meer informatie per datum te kunnen lezen.

Voor elke activiteit kunt u in principe kaarten reserveren via deterpoudorp@gmail.com. Soms kunt u ook reserveren via de activiteit zelf. Dan staat dit aangegeven bij de informatie van de activiteit.

********************

Woensdag 11 december 2019: Kerstkwintet met ‘Wintertunes– 20.00 uur De Terp

Donderdag 12 december 2019: Kerstconcert door de Kennemer Christmas Carol Singers – 20.00 uur De Terp

Zondag 15 december 2019: Kerstconcert Fonte di Musica 15.00 uur De Terp

Vrijdag 20 december 2019: Midwinter samenzang en stilte – 10.00 uur De Terp

Zaterdag 21 december 2019: Kerstconcert Alkmaar Vocaal – 15.00 uur De Terp

Zaterdag 21 december 2019: Kerstconcert ‘Portal de Belen’ door het vocaal kwartet Rusalki – 20.00 uur De Terp

Zondag 22 december 2019: Kerstconcert door het ensemble Bamestra Nova – 15.00 uur De Terp

Zondag 22 december 2019: Vrije klanken avond – 20 uur De Terp

Dinsdag 24 december 2019: Kerstnachtdienst – 21.00 uur De Terp

Zondag 5 januari 2020: Klankhealing concert ‘Inresonantie’ – 15.00 en 19.00 uur De Terp

Zondag 26 januari 2020: Concert door Balkanlab 15.00 uur De Terp

Woensdag 29 januari 2020: Open lesavond Stembevrijding (Zingend tot jezelf komen) – 19.45 uur De Wijkplaats

Vrijdag 31 januari 2020: Start serie Klinkend ontwaken – 10.00 uur De Wijkplaats

Zaterdag 15 februari 2020: Optreden Marianne Ligthart – 20.00 uur De Terp

Zondag 29 maart 2020: Concert door SimoneZ: ‘Und Schmerz en Smart et Amour’ – 15.00 uur De Terp

********************

Woensdag 11 december 2019: Kerstkwintet met ‘Wintertunes’- 20.00 uur De Terp

Een zeer gevarieerd kerstconcert met muziek uit verschillende landen voor jong en oud. Met o.a. Engelse carols en Franse kerstliederen gearrangeerd door W. Pijper.

Het kwintet bestaat uit de volgende musici

Sopraan – Liesbeth Brinkman
Alt-mezzosopraan – Ingrid Stijsiger
Viool – Gregor Overtoom
Cello – Irene van den Heuvel
Harp – Colet Nierop

De entree bedraagt € 15. Tot 12 jaar € 5. Graag contant betalen, aan de zaal zijn er geen pinmogelijkheden.

Na afloop nodigen wij u graag uit voor een gezellig drankje. Wees welkom!’

********************

Donderdag 12 december 2019: Kerstconcert door de Kennemer Christmas Carol Singers – 20.00 uur De Terp

Elk jaar weten de Kennemer Christmas Carol Singers een mooi concert naar te zetten met veel bekende kerstliederen. Na afloop wordt er warme chocomel en glühwein geschonken, gesponsord door de Spar.

De toegang is vrij maar er is een collecte aan het einde van het concert.

********************

Zondag 15 december 2019: Kerstconcert Fonte di Musica – 15.00 uur De Terp

De kersttijd komt er aan. En iedereen beleeft die op z’n eigen wijze. Daarom brengt Fonte di Musica een kerstconcert met muziek uit een
veelkleurig palet. Zowel bekende, traditionele stukken zijn te horen in de originele zetting dan wel in een moderne versie als ook minder bekende muzikale pareltjes. Maar altijd staat de geboorte van het Christuskind centraal. Letterlijk, want het Grote Wonder, oftewel ‘Magnum Mysterium’ is, net als het kerstconcert van 2018, ook nu de basis van dit kerstconcert.

De enthousiaste reacties vorig jaar waren voor een drietal concertlocaties reden om Fonte di Musica uit te nodigen voor een reprise in 2019. Hierbij zijn er enkele wijzigingen doorgevoerd. In plaats van vier zullen er nu drie ‘O Magnum Mysterium’s klinken (die van Clemens non papa, Antognini en Lauridsen) en zijn er nieuwe stukkken toegevoegd. Zoals het ‘Ave generosa’ van Ola Gjeilo en ‘Puer natus in Bethlehem’ van Samuel Scheidt.

Jetse Bremer heeft enkele traditionele kerstliedjes in een modern jasje gestoken. Hiervan worden ‘Hoe leit dit kindeke’ en ‘Herders, hij is geboren’ uitgevoerd. Ook van recente datum is ‘I wonder as I wander’ van John Rutter. Verder komen zowel Engelse Christmas carols als Duitse werken van Schütz en Bach aan bod, maar ook een traditioneel Zweeds kerstlied en een lief ‘Twinkle, little star’. Kortom, een concert met ‘voor elck wat wils’ dat u al helemaal in de kerststemming brengt.

Fonte di Musica
Dit Noord-Hollands dubbelkwartet bestaat pas sinds 2016 maar ieder lid kan bogen op een jarenlange zangervaring en de samenklank bleek boven verwachting. Zo mochten zij al tijdens hun tweede optreden in 2017 de publieksprijs van het Hoornse festival ‘Oude Muziek Nu’ in ontvangst nemen.
De basis van het repertoire ligt in de oude muziek, maar al snel bleek het ensemble ook heel geschikt voor close-harmony zang waardoor er ook steeds meer moderne componisten op de lessenaar verschijnen.

Fonte di Musica bestaat uit: Cécile de Moes en Maria Snijders (sopranen), Margreth Koning en Catharina Vreugdenhil (alten), Harrie en Frank Doodeman (tenoren), Richard den Bak en Philip Waardijk (bassen). Zij zingen zonder dirigent maar worden regelmatig professioneel gecoacht.

De entree bedraagt € 12,50 inclusief één consumptie. Kaartverkoop aan de zaal. Gaarne contante betaling aangezien er geen mogelijkheid is om te pinnen.

Meer informatie is te vinden op de website: www.fontedimuscia.nl

********************

Vrijdag 20 december 2019: Midwinter samenzang en stilte – 10.00 uur De Terp

Een ochtend van samenzang, stilte en vrije meditatieve klanken. Op de bíjna kortste dag van het jaar.

We zingen eenvoudige mantra’s en bezielde wereldliederen. In die eenvoud krijgt onze stem alle ruimte. Stilte versterkt de klanken en verdiept de verbinding met jezelf & elkaar.

“Kindle a flame, to lighten the dark”

Deze ochtend wordt verzorgd door Inge Berkhout (Stembevrijder en piano) en Abel Drent (zang en gitaar). We nemen je graag mee naar gezamenlijk muzikaal genieten. Iedereen is welkom, zowel de geoefende als ongeoefende zangers. Iedereen kan zingen!

Informatie en aanmelden:

www.ingeberkhout.nl 
info@ingeberkhout.nl
Mobiel 06-23 88 66 76
Facebook.com/Volgjouwbeweging

Vrijdag 20 december van 10.00 – 12.00 uur. Inloop en thee vanaf 9.30 uur.

De entree bedraagt € 15,00. Graag contant betalen, pinnen is niet mogelijk. Je kunt je ook vooraf aanmelden en per bank betalen.

********************

Zaterdag 21 december 2019: Kerstconcert Alkmaar Vocaal – 15.00 uur De Terp

Kamerkoor Alkmaar Vocaal, met als dirigent Bas Halsema,  verzorgt op zaterdagmiddag 21 december 2019 in De Terp in Oudorp een kerstconcert met liederen van onder anderen: Benjamin Britten ( A Hymn tot the Virgin), Sergei Rachmaninov ( Bogoroditse Devo), William J. Kirkpatrick (Away in a manger), Jan Pieters Sweelinck (Hodie Christu natus est) en het populaire engelse kerstlied: The twelve days of Christmas.

A Hymn to the Virgin:

Of one that is so fair and bright
Brighter than the day is light

I cry to thee, thou see to me
Lady, pray thy son for me
That I may come to thee

All this world was forlorn
Till our lord was yborn

With “Ave” it went away
Darkest night, and comes the day
The well springeth out of thee

Lady, flow’r of ev’rything
Thou bare Jesu, Heaven’s King
Of all thou bear’st the prize, Lady queen

Maid mild, mother es Effecta

Het concert begint op 21 december 2019 om 15.00 uur en duurt een uur, zonder pauze.

Kaartverkoop aan de zaal: 12 euro inclusief drankje na afloop. Kinderen  6 euro. Gelieve contant te betalen aangezien er aan de zaal geen mogelijkheid is om te pinnen.

********************

Zaterdag 21 december 2019: Kerstconcert ‘Portal de Belen’ door het vocaal kwartet Rusalki – 20.00 uur De Terp

De winter is een tijd van introspectie, samenkomen en midwinterrituelen. ‘Portal de Belen’ bevat midwinterliederen uit o.a. het Baskenland, Macedonië, IJsland en Galicië. Terwijl de wereld slaapt onder sneeuw en ijs, zingen wij om de komst van het licht te vieren.

Het vocaal kwartet Rusalki verzamelde de mooiste, ontroerendste en meest humoristische liedjes, canons en klaagzangen uit de onuitputtelijk rijke bron van de wereldmuziek.

De entree bedraagt € 10, inclusief een glas glühwein of warme chocolademelk.

Reserveren via 06 11427247 liefst per sms.

********************

Zondag 22 december 2019: Kerstconcert door het ensemble Bamestra Nova – 15.00 uur De Terp

Het zangensemble Bamestra Nova verzorgt op zondag 22 december een Kerstconcert in De Terp. De twaalf zangers zullen de bezoekers een uitgebalanceerd kerstprogramma voorschotelen. Voor de pauze wordt het eerste deel uitgevoerd van het oratorium The Light of the World dat in 1873 door Arthur Sullivan werd gecomponeerd. Het oratorium (in tegenstelling tot een opera is er geen decor, zijn er geen geacteerde scenes en speciale kostuums) is gebaseerd op het leven van Christus. Bamestra Nova voert niet alleen zelf de koorwerken, maar ook alle soli met ondersteuning van hun pianist/dirigent Jean-Luc Vriend uit.
Na de pauze wordt er een keur aan liederen ten gehore gebracht die allen in de maand december regelmatig te beluisteren zijn. Nummers van verschillende tijden, uit wisselende muziekstijlen, in diverse talen. Bezoekers gaan zeker met een kerstgevoel naar huis!
Het concert vangt aan om 15.00 u. De kerk is open vanaf 14.30 uur. Kaarten kunnen vooraf gereserveerd worden via de website www.bamestranova.nl of via het mailadres kaarten@bamestranova.nl, maar zijn ook te koop aan de zaal. Toegang €16,50, inclusief een consumptie in de pauze. Er is geen mogelijkheid om te pinnen.

********************

Zondag 22 december 2019: Vrije klanken avond – 20.00 uur De Terp

Een Vrije Klanken-avond is een bijzonder concert waarbij iedereen die komt wordt uitgenodigd om eraan mee te doen. Sasja Dries zingt eenvoudige repeterende melodieën die gemakkelijk mee te zingen zijn.  Begeleid door vrije muzikanten van het eerste uur, Rob Stoop (piano) en Jasper Teule (contrabas), ontwikkelt elk muziekstuk zich naar wat zich op dat moment aandient. Zo ontstaat er als vanzelf de magie van samen muziek maken. Luisteren en zelf inbrengen. Van klein en eenvoudig tot groots en meerstemmig, van jazzy tot soul en van Tibetaanse mantra’s tot Afrikaanse ritmes. Deze keer geheel in kerstsfeer in het sfeervolle witte kerkje, ‘De Terp’ in Oudorp.

Voor wie:      Voor iedereen die van zingen houdt
Waar:           Het witte kerkje De Terp, Kerklaan 4, Oudorp (Alkmaar)
Wanneer:     zondag 22 december
Hoe laat:      Van 20.00 – 22.00
Kosten:        20,-
Aanmelden: basecamptheatervandeziel.nl

********************

Dinsdag 24 december 2019: Kerstnachtdienst – 21.00 uur De Terp

 

De intieme kerkruimte is er helemaal klaar voor en prachtig versierd op die bijzondere avond voor kerst.  Vanaf 20.30 zijn de deuren open en klinkt vrolijke muziek. De dienst is van 21.00 tot 22.00 uur.  Het thema dit jaar is: BLIJDSCHAP OMARMEN . Het gaat over de engelenstem: zie, ik verkondig jullie grote blijdschap voor de hele gemeenschap!
De talentvolle Adinde Broersen zingt dit  jaar weer solo en wordt begeleid door piano (Stefan Broersen), tenorsax (Peter Swier) en percussie (Rens Boerke) . Stefan bespeelt voor samenzang ook het weer gerestaureerde Ypmaorgel. Inge de Bree speelt trompet vanaf de orgelgalerij. En we gaan mooie oude en nieuwe liederen zingen.
Ferdinand van Melle is de voorganger en staat voor korte meditaties bij teksten en liederen.
En na afloop is er weer van alles aan eten en drinken, allemaal verzorgd door heel wat vrijwilligers.

Kom jij, komt u ook? Tip: Wel op tijd graag, want vol is vol.

********************

Zondag 5 januari 2020: Klankhealing concert ‘Inresonantie’ – 15.00 en 19.00 uur De Terp

Op zondag 5 januari 2020 vinden er weer Klankhealing concerten plaats in De Terp, verzorgd door In Resonantie. De aanvang is 15.00 en 19.00 uur

Klanken en trillingen brengen ontspanning en verzachting voor lichaam, geest en ziel.
De klank heeft een directe toegang tot de ziel. Daar vindt hij een onmiddellijke weerklank omdat iedere mens klank heeft in zichzelf. Terwijl je comfortabel ligt op een matrasje en even niets moet, wordt de aandacht naar binnen gekeerd. En kan je ervaren hoe de klanken en de trillingen (resonanties) op je inspelen en je uitnodigen om te luisteren naar jouw innerlijke boodschap.

Neem zelf een matrasje, een deken of een slaapzak en eventueel een kussentje mee zodat je comfortabel kunt liggen.

Reserveren is nodig! Voor informatie en reservering kan je contact opnemen via de contactpagina op www.inresonantie.nl of via klank@inresonantie.nl of per telefoon: 072 – 5340305. De entree bedraagt € 23.-

De volgende Klankhealing concerten vinden plaats op:

Zondag 1 maart 2020 om 15.00 uur
Zaterdag 2 mei 2020 om 20.30 uur
Zaterdag 27 juni 2020 om 20.30 uur

********************

Zondag 26 januari 2020: Concert door Balkanlab – 15.00 uur De Terp

De band Balkanlab is zes jaar geleden ontstaan uit een masterclass ‘Sevdah’, muziek uit Bosnië-Herzegovina, onder leiding van Mišo Petrović. Zijn aanstekelijke drive om authentieke volksmuziek op eigentijdse wijze te arrangeren, smaakte naar meer. Zo heeft BalkanLab vanaf het begin de grenzen verkend en geëxperimenteerd met cross-overs van muziek uit verschillende delen van de wereld. Inmiddels bracht onze muzikale reislust ons in Roemenië (met Vasile Luca), in het Midden-Oosten (met Haytham Safia) en in Mexico (met onze eigen David Reyna).

Al deze muziekstijlen samen staan garant voor een afwisselende, swingende muzikale mix tijdens onze concerten.

De entree bedraagt € 15. Graag contant betalen aan de kassa.

Zie voor meer informatie: www.balkanlab.nl

********************

Zaterdag 15 februari 2020 – Optreden Marianne Ligthart – 20.00 uur De Terp

Mensen vergelijken Marianne Ligthart vaak met namen als Ilse de Lange, Alison Kraus en Dolly Parton. Als singer-songwriter weet ze overigens zelf ook heel goed hoe ze een eigen zuiver geluid moet neerzetten. Haar liedjes zijn puur en open, waar de één je wilt laten dansen laat de ander je weg dromen en een ander raakt je diep!
In 2020 gaat Marianne een aantal kleine, intieme concerten geven met een kleine bezetting. Gitaren en viool heeft ze mee. Na meerdere succesvolle en uitverkochte optredens in deze bezetting zetten we dat dit jaar voort. De titel draagt ‘Tour 1’ om de simpele reden dat dit haar eerste tour is en jij kan daar bij zijn!
Ongeveer 2 jaar geleden begon de singer-singwriter en kocht ze haar gitaar. Een paar jaar later brengt ze haar eigen debuutalbum uit: ‘Black Tea & Whiskey’. Een album met Engelstalige liedjes die pakkend en realistisch zijn. Fris, authentiek en eerlijk was het commentaar vanuit Los Angeles daar waar haar album gemasterd is. Wat ze wil? Mensen het verhaal achter de liedjes vertellen en al spelend het publiek meenemen in dat verhaal alsof je een mooi boek leest en je je eigen verbeelding de vrije loop laat.

De entree bedraagt € 12,50, inclusief consumptie in de pauze. Graag contant betalen, geen pinmogelijkheid.

Reservering kan via info@marianneligthart.nl

********************

Zondag 29 maart 2020: Concert door SimoneZ: ‘Und Schmerz en Smart et Amour’ – 15.00 uur De Terp

Simone en DJ Zuurbier zingen een programma met liedjes, songs en chansons over het leven met al zijn lusten en onhebbelijkheden. Elke streek, land en tijd kent zijn eigen levenslied. Ze vertellen over de liefde of over de gewone dingen van het leven. Het  lied met een lach en een traan, een lied met de grote overbekende thema’s die de mens bezighoudt. Dagelijks geluk en dagelijkse ellende die met hart en ziel bezongen wordt. ‘Und Schmerz en Smart et Amour’ is een afwisselend programma: het Nederlandse levenslied, ook; ver- en hertalingen van Simone maar ook van anderen. Uiteenlopende popsongs en andere muziek uit vervlogen tijden tot evergreens. een muziekprogramma waarin de  bekende levensliederen uit de wereld gezongen worden. Het levenslied uit Nederland, Italië, maar ook uit Turkije. Het levenslied, chanson, schlager, blues, en smartlap in één muziekprogramma. De songs, chansons en liedjes worden met zichtbare en onzichtbare draden verbonden door persoonlijke verhalen en anekdotes van en over de grote vertolkers van het levenslied en het ontstaan daarvan. Een confrontatie met de schaduw van de liefde en de schaduwzijde van het leven is hierbij onvermijdelijk. IJzersterke liedjes met één typerend kenmerk: ze raken.  De ‘chansons’ klinken als ruwe diamanten, bijzonder in hun eenvoud. Naakt, onstuimig, teder, onvervalst, vol liefde en passie.

De entree bedraagt € 10. Graag contant betalen aan de kassa.

Zie voor meer informatie: www.simonez.nl

********************