Agenda

Hieronder kunt u zien welke activiteiten er komende tijd in De Terp c.q. De Wijkplaats zullen plaatsvinden. Klik op het schuingedrukte item om meer informatie per datum te kunnen lezen.

Voor elke activiteit kunt u in principe kaarten reserveren via deterpoudorp@gmail.com. Soms kunt u ook reserveren via de activiteit zelf. Dan staat dit aangegeven bij de informatie van de activiteit.

********************

Zondag 1 maart 2020: Klankhealingconcert ‘Inresonantie’ – 15.00 uur De Terp

Zaterdag 7 maart 2020: Dance for trees14.00 tot 23.00 uur De Terp

Zondag 8 maart 2020: Klassiek concert door het projectkoor La Forza del Canto, gemengd koor Amarilli en solisten La Scala Nobile – 15.00 uur De Terp

Zondag 29 maart 2020: Concert door SimoneZ ‘Und Schmerz en Smart et Amour’ – 15.00 uur De Terp

Dinsdag 31 maart 2020: Lezing ‘Wensen voor Wonen’ – 14.00 uur De Wijkplaats

Zondag 5 april 2020: Heartsongs door het duo Jupé – 15.00 uur De Terp

Zondag 19 april 2020: Concert door het Bergens wereldmuziekkoor Radoejsja –  15.00 uur De Terp

********************

Zondag 1 maart 2020: Klankhealing concert ‘Inresonantie’ – 15.00 uur De Terp

Op zondag 1 maart 2020 vindt er weer een Klankhealing concert plaats in De Terp, verzorgd door In Resonantie. De aanvang is 15.00 uur.

Klanken en trillingen brengen ontspanning en verzachting voor lichaam, geest en ziel.
De klank heeft een directe toegang tot de ziel. Daar vindt hij een onmiddellijke weerklank omdat iedere mens klank heeft in zichzelf. Terwijl je comfortabel ligt op een matrasje en even niets moet, wordt de aandacht naar binnen gekeerd. En kan je ervaren hoe de klanken en de trillingen (resonanties) op je inspelen en je uitnodigen om te luisteren naar jouw innerlijke boodschap.

Neem zelf een matrasje, een deken of een slaapzak en eventueel een kussentje mee zodat je comfortabel kunt liggen.

Reserveren is nodig! Voor informatie en reservering kan je contact opnemen via de contactpagina op www.inresonantie.nl of via klank@inresonantie.nl of per telefoon: 072 – 5340305. De entree bedraagt € 23.-

De volgende Klankhealing concerten vinden plaats op:

Zaterdag 2 mei 2020 om 20.30 uur
Zaterdag 27 juni 2020 om 20.30 uur

*********************

Zaterdag 7 maart 2020: Dance for trees – 14.00 tot 23.00 uur De Terp

Heb je zin om iets moois te doen voor onze planeet? Kom met ons dansen voor het behoud van het tropische regenwoud. Dance for Trees is een Benefiet Dance Event t.b.v. Tree Sisters.

Alle opbrengsten van deze dag gaan naar www.treesisters.org.
Tree Sisters is een prachtige internationale organisatie die zich volop inzet om wereldwijd bomen in tropische gebieden opnieuw aan de planten.

Workshop 1: 14:00 -16.30
Sacred Dance met Marry Westerlaken;
Biodanza met Brenda van Broekhoven www.biodanzametbrenda.nl

Workshop 2: 17:00 – 19.00
Movement Medicine met Marold Emmelkamp www.maroldemmelkamp.nl

Workshop 3 20:00 – 23.00
Biodanza met Digna Schenk www.biodanzametdigna.nl;
Ecstatic Dance met Coby en Michael www.dansklooster.nl

De kosten bedragen € 15,- per workshop en € 40,- voor alle drie de workshops

Meer info over de gerenommeerde dansdocenten en link naar online kaartverkoop: https://www.facebook.com/events/602880343611170

Kaarten zijn ook te koop via een email te sturen naar dianagrose@ziggo.nl

Voor vragen bel Diana: 06 44435286

Mannen en vrouwen, brothers and sisters, jullie zijn allemaal welkom. Kom, dans en geniet, de bomen dansen met je mee!

********************

Zondag 8 maart 2020: Klassiek concert door het projectkoor La Forza del Canto, gemengd koor Amarilli en solisten La Scala Nobile – 15.00 uur De Terp

De uitvoerenden brengen werken van Mozart, Rossini, Verdi, Bizet en Elgar ten gehore. Het geheel staat onder leiding van Elena Syssojeva.

De entree bedraagt € 12,50

Kaartverkoop via de website www.muziektheaterlascalanobile.nl of aan de zaal. Hier zijn geen pinmogelijkheden.

********************

Zondag 29 maart 2020: Concert door SimoneZ: ‘Und Schmerz en Smart et Amour’ – 15.00 uur De Terp

Simone en DJ Zuurbier zingen een programma met liedjes, songs en chansons over het leven met al zijn lusten en onhebbelijkheden. Elke streek, land en tijd kent zijn eigen levenslied. Ze vertellen over de liefde of over de gewone dingen van het leven. Het  lied met een lach en een traan, een lied met de grote overbekende thema’s die de mens bezighoudt. Dagelijks geluk en dagelijkse ellende die met hart en ziel bezongen wordt. ‘Und Schmerz en Smart et Amour’ is een afwisselend programma: het Nederlandse levenslied, ook; ver- en hertalingen van Simone maar ook van anderen. Uiteenlopende popsongs en andere muziek uit vervlogen tijden tot evergreens. een muziekprogramma waarin de  bekende levensliederen uit de wereld gezongen worden. Het levenslied uit Nederland, Italië, maar ook uit Turkije. Het levenslied, chanson, schlager, blues, en smartlap in één muziekprogramma. De songs, chansons en liedjes worden met zichtbare en onzichtbare draden verbonden door persoonlijke verhalen en anekdotes van en over de grote vertolkers van het levenslied en het ontstaan daarvan. Een confrontatie met de schaduw van de liefde en de schaduwzijde van het leven is hierbij onvermijdelijk. IJzersterke liedjes met één typerend kenmerk: ze raken.  De ‘chansons’ klinken als ruwe diamanten, bijzonder in hun eenvoud. Naakt, onstuimig, teder, onvervalst, vol liefde en passie.

De entree bedraagt € 10. Graag contant betalen aan de kassa. U kunt ook kaarten reserveren via 0224-540597 of via simone.z@planet.nl

Zie voor meer informatie: www.simonez.nl

********************

Dinsdag 31 maart 2020: Lezing ‘Wensen voor Wonen’ – 14.00 uur De Wijkplaats

Zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Ja, mooi gezegd, maar waar dan?

En wat heb je nodig? En waar vind je antwoorden?

Annemarie Geels, gespecialiseerd makelaar en Simone Schmidt, van Saar aan Huis – vertellen over de mogelijkheden.

Je bent welkom vanaf 13.30 uur en om 14.00 uur begint de lezing.

De lezing wordt georganiseerd door Nienke Blom, uitvaartbegeleiding Libelle Alkmaar – tel. 06 46 02 34 71

********************

Zondag 5 april 2020: Heartsongs door het duo Jupé – 15.00 uur De Terp

Het duo Jupé Heartsongs speelt een mix van sfeervolle nummers  die heerlijk meegezongen kunnen worden:  Heartsongs: nummers die het hart verwarmen en die uitnodigen tot een glimlach. Langs komen ondermeer verstilde nummers,  jazzy songs, mantra’s en swingende nummers.

Julia zingt vanaf jonge leeftijd en speelt lier en piano. Via musical, jazz, salsa en flamencozang is zij bij Mantra’s en Heartsongs uitgekomen. Peter speelt gitaar bij Jupé Heartsongs, ook neemt hij een cümbüs te hand. Vanaf kindsbeen continue musicerend heeft hij onder meer gereisd langs pop, kleinkunst, Balkan en jazz. Hij speelt al enige jaren contrabas in De Nok (jazz en Balkan) en heeft een voorliefde voor de versmelting van stijlen waarbij het gevoel en de verbinding altijd centraal staat.

Een samenzijn met Jupé Heartsongs geeft de mensen een gevoel van verbinding en ontspanning door het samen zingen en luisteren.

De entree bedraagt € 15 inclusief consumptie. Aan de zaal zijn er geen pinmogelijkheden.

********************

Zondag 19 april 2020: Concert door het Bergens wereldmuziekkoor Radoejsja – 15.00 uur De Terp

Op zondag 19 april zingt het Bergens wereldmuziekkoor RADOEJSJA liederen uit de Balkan, Oost-Europa en Finland in De Terp in Oudorp

Liederen die gaan over het leven in Bulgarije, Georgië en Finland. Muziek uit Macedonië, Kroatië en Bosnië. Mannenliederen, vrouwenliederen. Authentieke volksmuziek waarbij gezongen wordt over verdrietige gebeurtenissen, in het land of in een mensenleven.

Liederen die gaan over armoede en rijkdom, over strijd en over heimwee. Maar natuurlijk ook liedjes die vertellen over de liefde, over de schoonheid van het land, de paarden, de mannen en de vrouwen, over vriendschap.

Het koor wordt begeleid door vier muzikanten. Zij spelen ook een aantal instrumentale nummers.

De entree bedraagt € 12,50 voor volwassenen. Kinderen tot 15 jaar betalen € 5,00 inclusief koffie of thee in de pauze

Voor reservering en informatie: zie de website www.radoejsja.nl

U kunt ook mailen naar: info@radoejsja.nl of bellen naar: 06-37148142/ 06-46367046

********************