Agenda

Hieronder kunt u zien welke activiteiten er komende tijd in De Terp c.q. De Wijkplaats zullen plaatsvinden. Klik op het item om meer informatie per datum te kunnen lezen.

Vrijdag 15 februari 2019: Concert door BB’6 –  ode aan Burt Bacharach – 20.00 uur De Terp

Vrijdag 22 februari 2019: Roon Staal Wintertour – 20.00 uur De Terp

Zondag 24 februari 2019: Pianorecital door Frederic Voorn – 15.00 uur De Terp

Zondag 3 maart 2019: Klankhealingconcert – 15.00 uur De Terp

Zaterdag 9 maart 2019: Vrouwenweek – muzikale vertelling over de godin Inanna- 19.30  uur De Terp

Zondag 24 maart 2019: Concert door ‘De Nok’ – 15.00 uur De Terp

Zondag 7 april 2019: Lenteconcert door het koor Zanglust – 14.30 uur De Terp

Zondag 14 april 2019: Concert door de vrouwen van ‘Tadam’ – 15.00 uur De Terp

Zaterdag 20 april 2019: Concert door de vereniging voor Huismuziek – 19.30 uur De Terp

********************
Vrijdag 15 februari 2019: Concert door BB’6 – ode aan Burt Bacharach – 20.00 uur De Terp
BB’6 bestaat uit zes veelzijdige afgestudeerde musici aan het Conservatorium Alkmaar, Den Haag, Maastricht en Amsterdam. Allen met een eigen specialiteit, maar bovenal vrienden van elkaar. Zij hebben samen hun passie en liefde voor de muziek gebundeld en elkaar gevonden in de muziek van Burt Bacharach. Door de eigen arrangementen van de composities van Burt Bacharach en de bijzondere samenstelling van de band, is er een nieuwe klankkleur ontstaan.
BB’6 bestaat uit René Smit (drums) Wim Vlaar (piano) Colet Nierop (harp) Martin Rozema (dwarsfluit) Esther Hoek (saxofoon) en Stephanie Kramer (zang).
De kerk gaat open om 19.30 uur. De toegangsprijs is 15 euro, inclusief consumptie. Er is geen mogelijkheid om te pinnen. Reserveren is mogelijk via deterpoudorp@gmail.com.
********************

Vrijdag 22 februari 2019: Roon Staal Wintertour – 20.00 uur De Terp

ROON STAAL MET NIEUW PROGRAMMA IN OUDORP TIJDENS WINTER TOUR
Met een nieuw programma begint zanger en pianist Roon Staal op 7 februari in Gorredijk zijn nieuwe Winter Tour. De tour eindigt op 25 februari in Zoetermeer en doet in totaal 7 provincies aan.
Roon Staal geeft tussen de touren in Nederland door ook optredens in het verre oosten van Rusland (Vladivostok) en Japan. De zanger weet met zijn warme stem en mooie pianospel het publiek steeds weer te raken met prachtige vertolkingen van zijn eigen composities en werk van andere componisten. Naast bekende eigen songs als Weet Waarom Je Leeft, Promise en In The Silence Of Light zullen ook zijn bekendere cover werken als Help Me Through The Night, Pie Jesu en Stay With Me ‘Till The Morning niet ontbreken.
Met lovende kritieken van oa Art Garfunkel (van Simon and Garfunkel) en Gilbert O’Sullivan op zak, ontving Roon recent ook een goede recensie van recensist Jacques d’Ancona: zijn hoge tenorstem schakelt hij makkelijk naar liederen en liedjes (…) door een breed repertoire van grote namen en eigen fabricaat’ (…) Hoewel Staal de tederheid hoog houdt, is zijn stijl verankerd in zeggingskracht en inhoud’ .
In 2019 staan 3 nieuwe album releases op het programma: ten eerste zijn album ‘A New Door Opens’ met daarop piano composities van eigen hand zoals het gelijknamige titelnummer maar ook ‘Anthem For All’ en ‘The Land Where We Dance’.Dit album neemt Staal in januari op in Japan waar hij het afgelopen jaar meerdere concerten gaf. Later in 2019 wordt een nieuw album verwacht met veel nieuwe coversongs waaronder werk van John Lennon (Across The Universe), Boudewijn de Groot en Gilbert O’Sullivan. Tenslotte zal aan het einde van het jaar een tweede kerstalbum verschijnen in navolging van zijn eerste ‘Christmas Album’.
Alle informatie m.b.t. de Winter Tour en het concert te Oudorp kunt u vinden op de website www.roonstaal.com. Toegangskaarten kunnen hier online besteld worden of telefonisch via 06-30025992 en kosten € 17,50 per stuk. Kaarten kunnen ook gekocht worden aan de zaal. Er is echter geen mogelijkheid om te pinnen.

********************

Zondag 24 februari 2019: Pianorecital door Frederic Voorn – 15.00 uur De Terp

Na twee succesvolle recitals in de afgelopen jaren, doet Frederic Voorn ook dit jaar de sfeervolle locatie De Terp weer aan voor een recital. Naast een aantal werken van bekende componisten speelt Frederic voor het eerst ‘Muziek bij Savitri, het epische gedicht van Sri Aurobindo’. Voorwaar een wereldprimeur!

Het hele programma ziet er als volgt uit:

Wolfgang Amadeus Mozart – Sonate in Es groot KV 282
– Adagio
– Menuetto I
– Menuetto II (da capo Menuetto I)
– Allegro

Ludwig van Beethoven – Bagatellen op. 126
– Andante con moto
– Allegro
– Andante
– Presto
– Quasi allegretto
– Presto – Andante amabile e con moto

Frederic Chopin – Polonaise in Es klein op. 26 nr. 2

Pauze

Frederic Voorn – Muziek bij Savitri, het episch gedicht van Sri Aurobindo
– Prelude to Savitri
– The Symbol Dawn
– The Adoration of the Divine Mother
– The Zero covers an Immortal Face

Franz Schubert – Impromptu in C mineur D. 899 nr. 1

Franz Schubert – Impromptu in Ges majeur D. 899 nr. 3

De entree bedraagt € 15,00 inclusief consumptie in de pauze. Toegangsbewijzen zijn aan de zaal te koop (contante betaling / géén pin-mogelijkheden) en te reserveren via deterpoudorp@gmail.com.

********************

Zondag 3 maart 2019: Klankhealingconcert – 15.00 uur De Terp

Op zondag 3 maart 2019 vindt er weer een Klankhealing concert plaats in De Terp, verzorgd door In Resonantie. De aanvang is 15.00 uur

Een uitnodiging voor een innerlijke reis, drijf mee op de golven van resonanties naar de klank van de stilte……

Je bent van harte welkom om je mee te laten nemen in dit “klankenbad” een reis zonder grenzen op klanken en frequenties van diverse instrumenten. Terwijl je comfortabel ligt op een matrasje wordt je uitgenodigd om je aandacht naar binnen te keren. Langzaam zal de ruimte zich vullen met de klanken en kan je ervaren hoe de frequenties jou zullen ont-moeten en gaan mee resoneren met jouw unieke natuurlijke trilling. Tijdens het concert begeven de spelers zich tussen de deelnemers en bespelen hierbij diverse inheemse instrumenten uit verschillende delen van de wereld. Zoals de didgeridoo uit Australië, klankschalen uit Tibet, een Chinese gong, sjamanen trommels, rainsticks, waterphone uit Hawaï, Halo en diverse andere instrumenten. Boventonen en stemvibraties worden ook geïntegreerd in de klankbeleving.

Een ieder kan eruit halen wat op dat moment van belang is, datgene wat met hem of haar mee resoneert. Het klankgebeuren wat ontstaat, is volledig afgestemd op de aanwezige deelnemers, de locatie en het grote geheel. Ieder klankconcert staat geheel in het NU en is daardoor iedere keer weer verrassend en nieuw. Maak je eigen unieke klankenreis en ervaar de ruimte en stilte in jezelf, open en verwarm je hart.

Na afloop van het Klankhealing Concert krijg je een kopje thee aangeboden. Tevens is er dan gelegenheid om indien gewenst iets te vragen of te delen of in de stilte te blijven.

Neem zelf een matrasje, deken en eventueel een kussentje  mee, zodat je comfortabel kunt liggen.

Reserveren is nodig. Voor informatie en reservering mail naar klank@inresonantie.nl of bel 072-5340305. Zie ook de website www.inresonantie.nl. Entree € 22,–

De volgende Klankhealing Concerten in De Terp zijn op:

Zaterdag 11 mei 2019, aanvang 20.30 uur.

Zaterdag 6 juli 2019, aanvang 20.30 uur.

********************

Zaterdag 9 maart 2019: Muzikale vertelling over de godin Inanna – 19.30 uur De Terp

Een voorstelling in het kader van de vrouwenweek, georganiseerd door Womanlink.

De eeuwenoude mythe van de Soemerische Godin Inanna is één van de boeiendste mythes ter wereld en nog altijd een krachtige spiegel. Laat je meevoeren in de beleving van de muzikale vertelling over Inanna en haar reis naar de onderwereld. Ontdek wat de archetypische beelden jou te vertellen hebben. Ervaar hoe deze mythe je inzicht kan geven en kan helpen je weg te vinden in het leven van alledag.

Laat je inspireren door een eeuwenoude mythe met een absolute heldin in de hoofdrol! De godin Inanna vertegenwoordigt aspecten van een Godin waar vrouwen van nu naar op zoek zijn. In de mythe staat Inanna symbool voor een krachtige en wijze vrouw, die haar eigen vrouwelijkheid en seksualiteit omarmt. Een vrouw die niet bang is haar intuïtie te volgen en zich te begeven buiten haar “comfort zone” en de moed heeft de haar bekende wereld achter zich te laten op zoek naar onbekende diepten en mogelijkheden. Hoewel de mythe al meer dan 4.000 jaar oud is, heeft deze nog steeds betekenis voor ons leven anno 2019 in het hier en nu: de mythe vertelt over een spirituele reis, die elk mens gedurende z’n leven kan maken. Het is de reis naar heel-wording.

Deze unieke samenwerking van verhaal en klank wordt aangeboden door 3 personen:
Brigitta Oudega koos, na een juridische loopbaan in het bedrijfsleven, voor de studie psychologie. Daarnaast heeft ze zich ontwikkeld in de rol van verhalenverteller. Zij gelooft in de transformerende kracht van verhalen en raakte gefascineerd door de mythe van Inanna. Zij vertelt het verhaal en nodigt je uit te delen wat je raakt in deze mythe. Hoe hoor jij de roep uit de onderwereld? Ga met haar mee op reis!

Anne & Jacinta van “Inresonantie” geven al vele jaren Klankhealing Concerten. Hierbij bespelen zij diverse etnische klankinstrumenten uit verschillende delen van de wereld. Zij werken vanuit een liefdevolle intentie met aandacht en zorgzaamheid, waarbij zij zich verbonden voelen met de bron en alles wat leeft. Zij verzorgen de klanken bij het verhaal.

Praktische informatie:
Datum: 9 maart 2019: van 19:30 uur tot uiterlijk 21.15 uur, inloop vanaf 19.15 uur
Locatie: Het witte kerkje De Terp, Kerklaan 4, 1829 BS Oudorp
Prijs: € 20,- voor verhaal en klankbeleving, inclusief nagesprek.
Aanmelding (min. 15): bij  klank@inresonantie.nl of brigitta.oudega@hetnet.nl
Meer informatie: https://www.facebook.com/Inannaverhaal/ en www.inresonantie.nl; ga naar “Inanna” onder concertagenda (overige klankactiviteiten)

********************

Zondag 24 maart 2019: Concert door ‘De Nok’ – 15.00 uur De Terp

Op deze zondagmiddag speelt De Nok uit Bergen/Schoorl in de De Terp.

Een hecht muzikaal vijftal met heel diverse muzikale wortels. Swingend, melancholisch, wild, sfeervol altijd verrassend door de improvisaties.

De Nok speelt jazzy, folklore en blues met uitstapjes naar het nabije Oosten en melancholische westen. Deze mengelmoes van stijlen noemen wij ‘Funklore’. Ondermeer de Oosterse klanken, de improvisaties en het mengen van de stijlen door elkaar zijn drie van de kenmerken van De Nok.

Er worden naast eigen composities ook bekende en minder bekende bestaande nummers gespeeld. Deze hebben een muzikale vorm die iedere keer een andere verrassing kan brengen.

 De Nok bestaat uit:

  • Betty Borstlap: zang
  • Willem-Arie van Eeden: gitaar, zang
  • Jan Jaap Spaargaren: alt-, sopraansaxofoon, klarinet, fluiten
  • Arnauld van Hees: drums, cajon, darabukka
  • Peter Asbeek Brusse: contrabas, basgitaar

 Een optreden van de Nok staat garant voor genieten, swingen of gewoon lekker wegdromen.

De deuren van De Terp kerk gaan om 14:30 uur open. De voorstelling start om 15:00 uur.
Kaarten aan de deur à €12,50 inclusief consumptie. Kinderen tot 16 jaar gratis.  Er is geen mogelijkheid tot pinnen in de kerk.
                                                             *********************************

Zondag 7 april 2019: Lenteconcert door het koor Zanglust – 14.30 uur De Terp

Het 50 plus dameskoor zingt licht klassieke muziek maar ook liedjes uit musicals en hedendaagse muziek. Het koor repeteert wekelijks in De Terp. Het koor staat onder leiding van Marja Boerke en de pianiste is Ineke Verbaan.

********************

Zondag 14 april 2019: Concert door de vrouwen van ‘Tadam’ – 15.00 uur De Terp

Programma: IJskoud & Bloedheet.
Met muziek uit het hoge koude noorden zoals Lapland, Zweden, Schotland en uit het warme zwoele zuiden zoals Brazilië,Turkije en Syrië.
Kom genieten van deze prachtige polyfone klanken van de vrouwen van Tadam! onder leiding van Inez Vermooten.

Entree 12,50, incl. consumptie na afloop.

Reserveren: bestel@tadam.nl

********************

Zaterdag 20 april 2019: Concert door de vereniging voor Huismuziek – 19.30 uur De Terp

Tijdens dit concert zullen drie groepen van Huismuziek Alkmaar optreden tussen 19.30 uur en 21 uur. Nadien is er gelegenheid om gezellig na te praten onder het genot van een drankje.
De toegang is gratis.

 

********************