Agenda

Hieronder kunt u zien welke activiteiten er komende tijd in De Terp c.q. De Wijkplaats zullen plaatsvinden. Klik op het item om meer informatie per datum te kunnen lezen.

Zaterdag 15 december 2018: Kerstconcert door het Muziekatelier Alkmaar – vanaf 13.00 uur De Terp

Zaterdag 15 december 2018: Kerstconcert door Sparkling Vocals o.l.v. Karel Kok – 20.15 uur De Terp

Zondag 23 december 2018: Kerstconcert Vocaal ensemble Bamestra Nova – 15.00 uur De Terp

Zondag 23 december 2018: Kerstzangdienst – 21.00 uur De Terp

Zondag 27 januari 2019: Concert door ‘De Nok’ – 15.00 uur De Terp

********************

Zaterdag 15 december 2018: Kerstconcert door het Muziekatelier Alkmaar – vanaf 13.00 uur De Terp

Het jaarlijkse kerstconcert van het Muziekatelier Alkmaar vindt dit jaar plaats in De Terp. De leerlingen spelen met ondersteuning van hun docenten een diversiteit aan muziekstukken. Het eerste concert voor de jongste leerlingen is van 13 tot 13.30 uur. Het tweede concert vindt plaats tussen 14.15 tot 15.00 uur en het laatste optreden is van 15.30 tot 16.15 uur. Tussendoor is er gelegenheid tot ontmoeting gedurende de Meet and Greet.

De entreeprijs is € 3 voor volwassenen en € 1 voor kinderen.

Zie verder www.muziekatelieralkmaar.nl

********************

Zaterdag 15 december 2018: kerstconcert door “Sparkling Vocals” o.l.v. Karel Kok – 20.15 uur De Terp

“Sparkling Vocals” brengt een aantrekkelijk, sprankelend en vernieuwend programma met unieke en sfeervolle kerstmuziek. De mooie melodieën zijn echte dragers van de tekst en vormen een prachtig voorbeeld van symbiose tussen tekst en muziek welke in harmonieuze klanken wordt weergeven.

Geen traditionele kerstmuziek maar een afwisselend programma waarmee het koor de toehoorders innerlijke warmte wil geven. De dirigent hecht veel waarde aan de vocale vaardigheden van de leden waardoor er een prima koorbalans is gerealiseerd. Schoonheid en harmonie nemen voor dirigent Kok een prominente plaats in bij de uitvoeringen van het koor. De muziek is dan weer intiem en dan weer uitbundig, van fluisterzacht tot majestueus en krachtig. Het koor wordt op piano begeleid door Ronald van der Veen, Djoeke Wisman speelt de fluitpartijen en Tonnie Spruijt verzorgt bij enkele stukken de percussie. “Sparkling Vocals” wil u graag bij dit concert begroeten en u zo vlak voor Kerst verwarmen met feestelijke en sfeervolle muziek!!

Toegang en kaarten.
De deuren gaan een half uur voor aanvang open voor publiek. Kaarten voor dit concert kunnen gekocht worden bij de entree, de toegangsprijs bedraagt € 12,00, kinderen tot 16 jaar € 6,00. Tevens kunnen kaarten telefonisch gereserveerd worden via 06-516 615 64 of per e-mail: karelkok@xs4all.nl

********************

Zondag 23 december: Kerstconcert door Vocaal ensemble Bamestra Nova – 15.00 uur in De Terp

Het Noord-Hollands zangensemble Bamestra Nova verzorgt in de maand december drie kerstconcerten. Op zondag 23 december a.s. concerteert het ensemble in De Terp in Oudorp.
Naast de uitvoering van het kerstoratorium van Camille Saint-Saëns, zal ook een keur van herkenbare kerstliederen voorbij komen. Van lang tot kort geleden, van klassiek tot jazz. Een deel van de liederen zal tijdens dit bijzondere concert begeleid worden door een aantal instrumentalisten. De andere kerstliederen worden a capella uitgevoerd. Bamestra Nova zal de bezoekers door zowel de keuze van het programma als de kwaliteit van het ensemble zonder meer in de kerstsfeer brengen. Een aanrader voor de maand december!

De entree bedraagt € 15.- Aan de zaal zijn er geen pinmogelijkheden. Reserveren kan via www.bamestranova.nl

*********************

Zondag 23 december: Kerstzangdienst – 21.00 uur in De Terp

Afwijkend van voorgaande jaren zal er dit jaar niet een Kerstnachtdienst op 24 december plaatsvinden in De Terp, maar een Kerstzangdienst op zondag 23 december. De inhoud van de dienst komt overeen met vorige jaren, en ook dit jaar zal ds Ferdinand van Melle voorgaan.
We zijn blij dat Adinde Broersen,  finaliste bij ‘Alkmaars Talent’, opnieuw onze soliste is. Zij wordt begeleid door Stefan Broersen op piano, Peter Swier op saxofoon, Sander Terpstra op  basgitaar en Rens Boerke op percussie. Er is een mooie mix met gesproken woord en samenzang, hetgeen begeleid wordt door Inge de Bree op trompet en Stefan Broersen op het orgel.
De dienst in De Terp vangt aan om 21 uur en de kerk is open vanaf 20.15 uur. De ervaring leert dat het verstandig is om op tijd te komen, want vol is vol.
Na de dienst is er ook nog muziek en kan er nagepraat worden onder het genot van een glaasje Glühwein of  warme chocomel. De kerk zal sfeervol versierd zijn.
Er is geen toegangsprijs, maar er wordt wel tijdens de dienst gecollecteerd voor een goed doel, en ter bestrijding van de onkosten van deze dienst.
U bent van harte uitgenodigd!
********************
Zondag 27 januari 2019: Concert door ‘De Nok’ – 15.00 uur De Terp
Zondag 27 januari 2019 speelt De Nok uit Bergen/Schoorl in de De Terp.

Een hecht muzikaal vijftal met heel diverse muzikale wortels. Swingend, melancholisch, wild, sfeervol altijd verrassend door de improvisaties.

 De Nok speelt jazzy, folklore en blues met uitstapjes naar het nabije Oosten en melancholische westen. Deze mengelmoes van stijlen noemen wij ‘Funklore’. Ondermeer de Oosterse klanken, de improvisaties en het mengen van de stijlen door elkaar zijn drie van de kenmerken van De Nok.

Er worden naast eigen composities ook bekende en minder bekende bestaande nummers gespeeld. Deze hebben een muzikale vorm die iedere keer een andere verrassing kan brengen.

 De Nok bestaat uit:

  • Betty Borstlap: zang
  • Willem-Arie van Eeden: gitaar, zang
  • Jan Jaap Spaargaren: alt-, sopraansaxofoon, klarinet, fluiten
  • Arnauld van Hees: drums, cajon, darabukka
  • Peter Asbeek Brusse: contrabas, basgitaar

 Een optreden van de Nok staat garant voor genieten, swingen of gewoon lekker wegdromen.

De deuren van De Terp kerk gaan om 14:30 uur open. De voorstelling start om 15:00 uur.
Kaarten aan de deur à €15.00 inclusief consumptie. Kinderen tot 16 jaar gratis.  Er is geen mogelijkheid tot pinnen in de kerk.
********************