Agenda

Hieronder kunt u zien welke activiteiten er komende tijd in De Terp c.q. De Wijkplaats zullen plaatsvinden. Klik op het item om meer informatie per datum te kunnen lezen.

Zondag 17 november 2019: Time Bender Experience Tijn Touber – 15.30 uur De Terp

Zondag 24 november 2019: Concert door het zangduo Divertire i.s.m met het saxofoonkwartet BRES – 15.00 uur De Terp

Zaterdag 30 november 2019: Concert Deici Cantanti – 20.15 uur de Terp

Zondag 8 december 2019: Concert van het Comus strijkkwartet – 15.00 uur De Terp

Woensdag 11 december 2019: Kerstkwintet met ‘Wintertunes’– 20.00 uur De Terp

Donderdag 12 december 2019: Kerstconcert door de Kennemer Christmas Carol Singers – 20.00 uur De Terp

Zondag 15 december 2019: Kerstconcert Fonte di Musica – 15.00 uur De Terp

Zaterdag 21 december 2019: Kerstconcert Alkmaar Vocaal – 15.00 uur De Terp

Zaterdag 21 december 2019: Kerstconcert ‘Portal de Belen’ door het vocaal kwartet Rusalki – 20.00 uur De Terp

Zondag 22 december 2019: Kerstconcert door het ensemble Bamestra Nova – 15.00 uur De Terp

Zondag 22 december 2019: Vrije klanken avond – 20 uur De Terp

Dinsdag 24 december 2019: Kerstnachtdienst – 21.00 uur De Terp

Zondag 26 januari 2020: Concert door Balkanlab – 15.00 uur De Terp

Zondag 29 maart 2020: Concert door SimoneZ: ‘Und Schmerz en Smart et Amour’ – 15.00 uur De Terp

********************

Zondag 17 november 2019: Time Bender Experience Tijn Touber – 15.30 uur De Terp

Er was eens een man die zich alles herinnerde. Hij was er bij vanaf het begin, toen de Aarde haar eerste proefrondjes draaide. Hij was erbij toen onze voorvaderen haar de Levende Bibliotheek noemden, omdat vrijwel alle rassen, planten en diersoorten uit de Kosmos hier werden gezaaid. Hij was erbij toen de eerste prototypen van de mens werden ontwikkeld, de meest complete soort met DNA van zo ongeveer iedere sterrenfamilie.

Maar Time Bender was er ook bij toen de mens ontspoorde. Hij zag haar ondergang, de val uit het Paradijs, het zinken van Atlantis. Hij zag hoe de mens haar grootsheid vergat, omlaag tuimelde in bewustzijn en uiteindelijk helemaal opnieuw moest beginnen. Nu is Time Bender teruggekeerd om ons te herinneren aan wie we werkelijk zijn en om ons te helpen de oorspronkelijke codes te activeren zodat we ons volledige potentieel kunnen ‘aan’ zetten.

Prikkelende beelden, opzienbarende onthullingen, nieuwe inzichten en prachtige songs.

Zo ongeveer is de Time Bender Experience te omschrijven. Tijn en Binkie Touber nemen je in anderhalf tot twee uur tijd mee langs de verborgen geschiedenis van de mens, de ontwikkeling van de Aarde, de val uit het Paradijs, het zinken van Atlantis en de uitdagingen van de huidige tijd.

Ze geven die uitdagingen vorm door middel van meeslepende songs en sounds, geleide meditaties en praktische oefeningen die van belang zijn om in tune te komen met de tijdgeest. Tijn’s nieuwe roman Time Bender is het uitgangspunt voor deze unieke show die je vult met nieuwe inspiratie en hoop op een stralende toekomst voor ons allemaal.

Maar: er is ook werk aan de winkel. Laat je inspireren door Time Bender om je verborgen potentieel te ontsluiten. Laat Time Bender je meenemen tijdens deze magische voorstelling om je frequentie te verhogen, de innerlijke technologie van je hart te activeren, verstikkende patronen los te laten, je ziel-missie te gaan zien en de tijd in je voordeel te buigen. Ofwel: wordt een Time Bender en help jezelf en de mensheid naar een nieuwe fase te evolueren.

De kosten bedragen € 20. Aanmelden kan via https://wakkerbewustzijn.nl/time-bender-experience-tijn-touber/

********************

Zondag 24 november 2019: Concert door het trio Divertire i.s.m. het saxofoonkwartet BRES – 15.00 uur De Terp

Het Trio Divertire bestaat uit Elly Bokhorst sopraan, Ida van Aller alt en Thea Groot piano. Letterlijk betekent Divertire ‘amuseren’ of ook wel onderhouden, opvrolijken, vermaken. En dat is ook precies hoe wij muziek willen maken. We beleven niet alleen zelf veel plezier aan het gezamenlijk musiceren, maar willen ook ons publiek ‘met veel plezier’ toezingen.

Ons repertoire bestaat uit diverse soorten muziek: klassieke duetten van o.a. Dvořák, Mendelssohn, Brahms, Purcell en Rossini, maar ook Karl Jenkins en Pauline Viardot. Daarnaast maken we soms uitstapjes naar volksmuziek of nummers uit musicals. Wij worden gecoacht door de zeer inspirerende zangdocente Deborah Pardy.

BRES is een saxofoonkwartet dat al sinds 4 jaar bestaat. De baritonsax wordt bespeeld door Erik van Soest, de tenor door Bernard Molenaar, de alt door Sander Jacobi en de sopraan (en soms 2e alt) door René Blom. Ons repertoire bevindt zich tussen klassiek en jazz, dus ook pop, musical en middle of the road.

De entree bedraagt € 5, inclusief een drankje in de pauze. Kaarten zijn aan de zaal verkrijgbaar. Gaarne contant betalen, aangezien er geen pin aanwezig is.

Reserveren kan via: elly.bokhorst@gmail.com

********************

Zaterdag 30 november 2019: Concert Deici Cantanti – 20.15 uur De Terp

 

Het vocaal ensemble Deici Cantanti voert het programma ‘Dubbelportret in harmonie’ uit met werken van Gesualdo di Venosa en Francis Poulenc. Het geheel staat onder leiding van Jan van Zelm.

Deici Cantanti bestaat uit:

Jennemieke Otger, Nicoline Sijpheer,Anja Escher, Maria Snijders – sopraan
Margreth Koning, Cornelia Wiemers – alt
Frank Doodeman, Mats van Zelm, Nico Bakker, Tom Theunis – tenor
Berto Teeuwen, Philip Waardijk – bas

 

De entree bedraagt € 15, gaarne contant te betalen. Aan de zaal zijn er geen mogelijkheden om te pinnen.

********************

Zondag 8 december 2019: Concert van het Comus strijkkwartet – 15.00 uur De Terp

Strijkkwartetten spelen is een genot. Daarom besloten de leden van het  Comuskwartet zich na hun oprichting in 2015  te noemen naar de Griekse god van de vrolijkheid, Comus. Met een adembenemend samenspel maakt het kwartet van elk concert een feest om naar te luisteren. De vier strijkers leerden elkaar kennen tijdens zomercursus Woudschoten, waar zij lessen in kamermuziek kregen.  Op het repertoire staan werken van Dvořák, Beethoven, Andriessen en Mendelssohn. Het kwartet behaalde in 2017 de tweede prijs op het Tristan Keuris Kamermuziekconcours en volgde lessen bij Frank de Groot en Franc Polman.

De entree van het concert bedraagt € 11,50 inclusief consumptie. Graag contante betaling. Geen pinmogelijkheid.

********************

Woensdag 11 december 2019: Kerstkwintet met ‘Wintertunes’- 20.00 uur De Terp

Een zeer gevarieerd kerstconcert met muziek uit verschillende landen voor jong en oud. Met oa. Engelse carols en Franse kerstliederen gearrangeerd door W. Pijper.

Het kwintet bestaat uit de volgende musici

Sopraan – Liesbeth Brinkman
Alt-mezzosopraan – Ingrid Stijsiger
Viool – Gregor Overtoom
Cello – Irene van den Heuvel
Harp – Colet Nierop

De entree bedraagt € 15. Tot 12 jaar € 5. Graag contant betalen, aan de zaal zijn er geen pinmogelijkheden.

Na afloop nodigen wij u graag uit voor een gezellig drankje. Wees welkom!’

********************

Donderdag 12 december 2019: Kerstconcert door de Kennemer Christmas Carol Singers – 20.00 uur De Terp

Elk jaar weten de Kennemer Christmas Carol Singers een mooi concert naar te zetten met veel bekende kerstliederen. Na afloop wordt er warme chocomel en glühwein geschonken, gesponsord door de Spar.

De toegang is vrij maar er is een collecte aan het einde van het concert.

********************

Zondag 15 december 2019: Kerstconcert Fonte di Musica – 15.00 uur De Terp

De kersttijd komt er aan. En iedereen beleeft die op z’n eigen wijze. Daarom brengt Fonte di Musica een kerstconcert met muziek uit een
veelkleurig palet. Zowel bekende, traditionele stukken zijn te horen in de originele zetting dan wel in een moderne versie als ook minder bekende muzikale pareltjes. Maar altijd staat de geboorte van het Christuskind centraal. Letterlijk, want het Grote Wonder, oftewel ‘Magnum Mysterium’ is, net als het kerstconcert van 2018, ook nu de basis van dit kerstconcert.

De enthousiaste reacties vorig jaar waren voor een drietal concertlocaties reden om Fonte di Musica uit te nodigen voor een reprise in 2019. Hierbij zijn er enkele wijzigingen doorgevoerd. In plaats van vier zullen er nu drie ‘O Magnum Mysterium’s klinken (die van Clemens non papa, Antognini en Lauridsen) en zijn er nieuwe stukkken toegevoegd. Zoals het ‘Ave generosa’ van Ola Gjeilo en ‘Puer natus in Bethlehem’ van Samuel Scheidt.

Jetse Bremer heeft enkele traditionele kerstliedjes in een modern jasje gestoken. Hiervan worden ‘Hoe leit dit kindeke’ en ‘Herders, hij is geboren’ uitgevoerd. Ook van recente datum is ‘I wonder as I wander’ van John Rutter. Verder komen zowel Engelse Christmas carols als Duitse werken van Schütz en Bach aan bod, maar ook een traditioneel Zweeds kerstlied en een lief ‘Twinkle, little star’. Kortom, een concert met ‘voor elck wat wils’ dat u al helemaal in de kerststemming brengt.

Fonte di Musica
Dit Noord-Hollands dubbelkwartet bestaat pas sinds 2016 maar ieder lid kan bogen op een jarenlange zangervaring en de samenklank bleek boven verwachting. Zo mochten zij al tijdens hun tweede optreden in 2017 de publieksprijs van het Hoornse festival ‘Oude Muziek Nu’ in ontvangst nemen.
De basis van het repertoire ligt in de oude muziek, maar al snel bleek het ensemble ook heel geschikt voor close-harmony zang waardoor er ook steeds meer moderne componisten op de lessenaar verschijnen.

Fonte di Musica bestaat uit: Cécile de Moes en Maria Snijders (sopranen), Margreth Koning en Catharina Vreugdenhil (alten), Harrie en Frank Doodeman (tenoren), Richard den Bak en Philip Waardijk (bassen). Zij zingen zonder dirigent maar worden regelmatig professioneel gecoacht.

Kaartverkoop aan de zaal. Gaarne contante betaling aangezien er geen mogelijkheid is om te pinnen.

Meer informatie is te vinden op de website: www.fontedimuscia.nl

********************

Zaterdag 21 december 2019: Kerstconcert Alkmaar Vocaal – 15.00 uur De Terp

Kamerkoor Alkmaar Vocaal, met als dirigent Bas Halsema,  verzorgt op zaterdagmiddag 21 december 2019 in De Terp in Oudorp een kerstconcert met liederen van onder anderen: Benjamin Britten ( A Hymn tot the Virgin), Sergei Rachmaninov ( Bogoroditse Devo), William J. Kirkpatrick (Away in a manger), Jan Pieters Sweelinck (Hodie Christu natus est) en het populaire engelse kerstlied: The twelve days of Christmas.

A Hymn to the Virgin:

Of one that is so fair and bright
Brighter than the day is light

I cry to thee, thou see to me
Lady, pray thy son for me
That I may come to thee

All this world was forlorn
Till our lord was yborn

With “Ave” it went away
Darkest night, and comes the day
The well springeth out of thee

Lady, flow’r of ev’rything
Thou bare Jesu, Heaven’s King
Of all thou bear’st the prize, Lady queen

Maid mild, mother es Effecta

Het concert begint op 21 december 2019 om 15.00 uur en duurt een uur, zonder pauze.

Kaartverkoop aan de zaal: 12 euro inclusief drankje na afloop. Kinderen  6 euro. Gelieve contant te betalen aangezien er aan de zaal geen mogelijkheid is om te pinnen.

********************

Zaterdag 21 december 2019: Kerstconcert ‘Portal de Belen’ door het vocaal kwartet Rusalki – 20.00 uur De Terp

De winter is een tijd van introspectie, samenkomen en midwinterrituelen. ‘Portal de Belen’ bevat midwinterliederen uit o.a. het Baskenland, Macedonië, IJsland en Galicië. Terwijl de wereld slaapt onder sneeuw en ijs, zingen wij om de komst van het licht te vieren.

Het vocaal kwartet Rusalki verzamelde de mooiste, ontroerendste en meest humoristische liedjes, canons en klaagzangen uit de onuitputtelijk rijke bron van de wereldmuziek.

De entree bedraagt € 10, inclusief een glas glühwein of warme chocolademelk.

Reserveren via 06 11427247 liefst per sms.

********************

Zondag 22 december 2019: Kerstconcert door het ensemble Bamestra Nova – 15.00 uur De Terp

Vanwege groot succes vorig jaar opnieuw een Kerstconcert door dit Noord-Hollands ensemble: ‘The light of winter’.

De toegang is 16,50 euro. Graag contact betalen aangezien er aan de kassa geen mogelijkheid bestaat om te pinnen.

********************

Zondag 22 december 2019: Vrije klanken avond – 20.00 uur De Terp

Nadere informatie volgt.

********************

Dinsdag 24 december 2019: Kerstnachtdienst – 21.00 uur De Terp

Op dinsdagavond zal in De Terp om 21.00 uur een Kerstnachtdienst worden gehouden. Voorganger is dominee Ferdinand van Melle De muzikale omlijsting is in handen van Adinde Broersen – zang, Stefan Broersen – piano en orgel, Peter Swier – saxofoon, Rens Boerke – percussie en Inge de Bree – trompet. Er is ook samenzang en na de dienst zal er warme chocomel en glühwein geschonken worden.

********************

Zondag 26 januari 2020: Concert door Balkanlab – 15.00 uur De Terp

De band Balkanlab is zes jaar geleden ontstaan uit een masterclass ‘Sevdah’, muziek uit Bosnië-Herzegovina, onder leiding van Mišo Petrović. Zijn aanstekelijke drive om authentieke volksmuziek op eigentijdse wijze te arrangeren, smaakte naar meer. Zo heeft BalkanLab vanaf het begin de grenzen verkend en geëxperimenteerd met cross-overs van muziek uit verschillende delen van de wereld. Inmiddels bracht onze muzikale reislust ons in Roemenië (met Vasile Luca), in het Midden-Oosten (met Haytham Safia) en in Mexico (met onze eigen David Reyna).

Al deze muziekstijlen samen staan garant voor een afwisselende, swingende muzikale mix tijdens onze concerten.

De entree bedraagt € 15. Graag contant betalen aan de kassa.

Zie voor meer informatie: www.balkanlab.nl

********************

Zondag 29 maart 2020: Concert door SimoneZ: ‘Und Schmerz en Smart et Amour’ – 15.00 uur De Terp

Simone en DJ Zuurbier zingen een programma met liedjes, songs en chansons over het leven met al zijn lusten en onhebbelijkheden. Elke streek, land en tijd kent zijn eigen levenslied. Ze vertellen over de liefde of over de gewone dingen van het leven. Het  lied met een lach en een traan, een lied met de grote overbekende thema’s die de mens bezighoudt. Dagelijks geluk en dagelijkse ellende die met hart en ziel bezongen wordt. ‘Und Schmerz en Smart et Amour’ is een afwisselend programma: het Nederlandse levenslied, ook; ver- en hertalingen van Simone maar ook van anderen. Uiteenlopende popsongs en andere muziek uit vervlogen tijden tot evergreens. een muziekprogramma waarin de  bekende levensliederen uit de wereld gezongen worden. Het levenslied uit Nederland, Italië, maar ook uit Turkije. Het levenslied, chanson, schlager, blues, en smartlap in één muziekprogramma. De songs, chansons en liedjes worden met zichtbare en onzichtbare draden verbonden door persoonlijke verhalen en anekdotes van en over de grote vertolkers van het levenslied en het ontstaan daarvan. Een confrontatie met de schaduw van de liefde en de schaduwzijde van het leven is hierbij onvermijdelijk. IJzersterke liedjes met één typerend kenmerk: ze raken.  De ‘chansons’ klinken als ruwe diamanten, bijzonder in hun eenvoud. Naakt, onstuimig, teder, onvervalst, vol liefde en passie.

De entree bedraagt € 10. Graag contant betalen aan de kassa.

Zie voor meer informatie: www.simonez.nl

********************