Agenda

Hieronder kunt u zien welke activiteiten er komende tijd in De Terp c.q. De Wijkplaats zullen plaatsvinden. Klik op het item om meer informatie per datum te kunnen lezen.

Zaterdag 20 oktober 2018: Optreden door het kamerkoor Canto Chiaro – 20.00 uur De Terp

Vrijdag 2 november 2018: Jazz in Oudorp presenteert: Benjamin Herman en het Robin Nolan Trio – 20.00 uur De Terp

Zondag 11 november 2018: Optreden van Lenny Kuhr met het programma ‘Het lied gaat door’ – 15.00 uur De Terp

Zondag 18 november 2018: Klankhealing concert in De Terp – 15.00 uur De Terp

Zaterdag 1 december 2018: Concert met medewerking van Martine Nijenhuis – 15.00 uur De Terp

Zondag 2 december 2018: Concert met medewerking van Colet Nierop en Stephanie Kramer (harp, gitaar en zang) – 

Vrijdag 7 december 2018: Concert Kennemer Christmas Carol Singers o.l.v. Wim Duin – 20.00 uur De Terp

Zondag 9 december 2018: Winterconcert door Rebounce Vocal Group o.l.v. Joke Tulp – 15.00 uur De Terp

Zaterdag 15 december 2018: Kerstconcert door Sparkling Vocals o.l.v. Karel Kok – 20.00 uur De Terp

********************

Zaterdag 20 oktober 2018: Optreden door het kamerkoor Canto Chiaro – 20.00 uur De Terp

PROJECTKAMERKOOR CANTO CHIARO ZINGT MUZIEK VAN EIGEN BODEM

Na zeven projecten dwars door Europa te hebben gezworven, wordt het hoogste tijd om te laten horen dat ook in ons eigen land fantastische koormuziek is geschreven. Grootse koormuziek van Nederlandse componisten die je bijna doet vergeten hoe klein ons landje is!

Projectkamerkoor Canto Chiaro geeft daarom onder leiding van Roy Voogd een concert in De Terp waarin een doorsnee uit vijf eeuwen koormuziek ten gehore wordt gebracht.

Het programma opent met oude muziek van Josquin des Prez en Jan Pieterszoon Sweelinck; daarna muziek uit de twintigste eeuw van Daan Manneke en Hendrik en Jurriaan Andriessen. Pièce de résistance is de Missa Brevis van Henk Badings, een a cappella werk vol grote contrasten, gebaseerd op Gregoriaanse thema’s. Tot slot intrigerende toonzettingen van eeuwenoude volksliedjes die voor het Nederlands Kamerkoor zijn gearrangeerd door Jetse Bremer.

Toegangsprijs € 15,00;  kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang mits onder begeleiding van een betalende volwassene. Kaarten zijn vooraf verkrijgbaar door te mailen naar info@cantochiaro.nl  of via de site www.cantochiaro.nl . Ook kunnen voorafgaand aan het concert aan de kassa kaarten worden gekocht.

********************

Vrijdag 2 november 2018: Jazz in Oudorp presenteert: Benjamin Herman & Robin Nolan Trio  – 20.00 uur De Terp

 Vrijdag 2 november 2018 om 20.00 uur is het zover, het tweede concert van “Jazz in Oudorp”!

Benjamin Herman (saxofoon) zal samen met Robin Nolan (gitaar), Kevin Nolan (gitaar) en Arnoud van den Berg (contrabas) een swingend concert gaan geven in De Terp.

Benjamin Herman

Benjamin Herman is een ware jazz-icoon. Hij is één van de meest originele en productieve jazzmuzikanten in Nederland. Benjamin Herman is componist, oprichter van New Cool Collective, verscheen op meer dan honderd verschillende albums (van Candy Dulfer tot Misha Mengelberg) en heeft zelf tientallen albums uitgebracht. Daarnaast heeft hij o.a. de prestigieuze VPRO / Boy Edgar Award gewonnen en is zelfs uitgeroepen tot “Best Dressed Man” door het tijdschrift Esquire.

Dit jaar is hij 50 geworden en dat viert hij door het uitbrengen van 3 nieuwe albums en een tour langs alle grote concertzalen in Nederland.

The Robin Nolan Trio

Meestergitarist Robin Nolan wordt gezien als een van de beste Gypsy Jazz gitaristen ter wereld sinds jazzlegende Django Reinhardt. Hij speelde o.a. in het Lincoln Centre, op het Montreal Jazz Festival en Toronto Jazz Festival en speelde afgelopen juli met The Robin Nolan Trio in Het Concertgebouw te Amsterdam. Zijn stijl wordt geïnspireerd door Django Reinhardt waaraan hij zijn eigen onmiskenbare geluid heeft gevoegd. Robin Nolan heeft meerdere albums uitgebracht en in zijn trio wordt hij ondersteund door Kevin Nolan en Arnoud van den Berg.

Kaarten

Kaarten voor dit swingende concert zijn te bestellen via de website www.jazzinoudorp.nl

Een kaartje kost € 19,50 en dat is inclusief een kopje koffie / thee in de pauze van het concert.

Voor aanvang van het concert worden er geen kaarten verkocht.

“Jazz in Oudorp” is ontstaan uit liefde voor de jazz. Nederland kent zeer goede jazzmuzikanten, waaronder echte jazzlegendes. Om deze geweldige muziek meer aandacht te geven, wil “Jazz in Oudorp” één keer per jaar een mooi concert organiseren. Concerten die niet alleen voor de jazzliefhebber maar voor iedere muziekliefhebber zeer aantrekkelijk zijn.

********************

Zondag 11 november 2018: Optreden van Lenny Kuhr met het programma ‘Het lied gaat door’ –
15.00 uur De Terp

Een niet aflatende stroom van inspiratie, een nooit opdrogende bron vol nieuwe liedjes, haar stem die na al die jaren nog niet aan glans heeft ingeboet en het verhaal dat ze te vertellen heeft: dat zijn de drijfveren voor zangeres Lenny Kuhr om door te gaan. In dit jubileumseizoen brengt Kuhr haar programma ‘Het lied gaat door’, een mengeling van nieuwe liedjes en een selectie van haar favoriete nummers, gebundeld tot een indringend verhaal.

In deze voorstelling staat ze stil bij de duizenden dingen die voorbijgaan en bij dat wat nooit voorbijgaat. Het lied is hierbij de metafoor. De mens en de zanger vergaan maar zoals de geest van de mens eeuwig is, is het lied dat ook. Het is namelijk de ziel van de mens en zonder ziel is er geen leven dus ook geen muziek.

Met Reinier Voet op gitaar en Mischa Kool op basgitaar.

Entree: € 17,50 contant te betalen. Aan de kassa zijn geen pin-mogelijkheden.

********************

Zondag 18 november 2018: Klankhealing concert in De Terp – aanvang: 15.00 uur

Op zondag 18 november 2018 vindt er weer een Klankhealing concert plaats in De Terp, verzorgd door In Resonantie. De aanvang is 15.00 uur

Klanken en trillingen brengen ontspanning en verzachting voor lichaam, geest en ziel.
De klank heeft een directe toegang tot de ziel. Daar vindt hij een onmiddellijke weerklank omdat iedere mens klank heeft in zichzelf. Terwijl je comfortabel ligt op een matrasje en even niets moet, wordt de aandacht naar binnen gekeerd. En kan je ervaren hoe de klanken en de trillingen (resonanties) op je inspelen en je uitnodigen om te luisteren naar jouw innerlijke boodschap.

Neem zelf een matrasje, een deken of een slaapzak en eventueel een kussentje mee zodat je comfortabel kunt liggen.

Reserveren is nodig! Voor informatie en reservering kan je contact opnemen via de contactpagina op www.inresonantie.nl of via klank@inresonantie.nl of per telefoon: 072 – 5340305. De entree bedraagt € 22.-

********************

Zaterdag 1 december 2018: Concert met medewerking van Martine Nijenhuis – 15.00 uur De Terp

********************

Zondag 2 december 2018: Concert met medewerking van Colet Nierop en Stephanie Kramer (harp, gitaar en zang) 

Het enthousiaste en vrolijke duo Stef&Co steelt de harten van muziekliefhebbers met hun prachtige luisterrepertoire, muzikaliteit en veelzijdigheid.
De liefde voor muziek, de warme klanken, de juiste snaar, maar vooral de glimlach die elk optreden weer breed op de monden van het publiek tovert is de kracht van het duo Stef&Co.

De meiden weten op elke gelegenheid een passend repertoire te brengen met een eigentijds tintje en een bijzondere klankkleur.
Muziek om van te genieten, een warme rilling, soms een traan maar altijd een lach.
Laat u meenemen door een muzikale wereldreis van klassiek tot pop, van blues en jazz naar wereldmuziek.

********************

Vrijdag 7 december 2018: Concert Kennemer Christmas Carol Singers o.l.v. Wim Duin – 20.00 uur De Terp

Evenals vorig jaar vinden de Kennemer Christmas Carol Singers het fijn om weer op te treden in De Terp. Het koor, bestaande uit zo’n 50 leden uit de omgeving van Alkmaar, Haarlem en de IJmond, zingt onder leiding van dirigent Wim Duin Engelse Christmas Carols, Nederlandstalige kerstliederen en meerstemmige a capella liederen. De Terp is mooi in kerstsfeer versierd.

********************

Zondag 9 december 2018: Winterconcert door Rebounce Vocal Group – 15.00 uur De Terp

Onder de bezielende leiding van Joke Tulp zingt de Rebounce Vocal Group close harmony jazz ballads, latin, swing, pop en speciale stukken van Scandinavische vocale topgroepen als Rajaton (Finland), The Real Group (Zweden) en Pust (Noorwegen). Rebounce zingt vooral a cappella, maar soms ook met instrumentale begeleiding. Dit concert in De Terp zal een speciaal winters karakter hebben.

********************

Zaterdag 15 december 2018: kerstconcert door Sparkling Vocals o.l.v. Karel Kok – 20.00 uur De Terp

********************