Vaste huurders De Terp

Klik op een item in het rooster voor meer informatie.

Zondag Rios de Vida / Spaanstalige geloofsgemeenschap (09.00 – 13.00 uur)

Concerten op de zondagmiddag – zie Agenda De Terp

Maandag Alcmaer Voices (19.45 – 21.45 uur)
Dinsdag
Woensdag Zanglust (19.30 – 21.30 uur)
Donderdag Zenmeditatie / De Zwaan (19.30 – 22.00 uur)
4e donderdag van de maand

Dansklooster (19.00 – 22.00 uur / seizoen september t/m juni)
Elke eerste en derde donderdag van de maand

Vrijdag Kindercirkel (9.30-12.00 uur, 1x per maand)
Zaterdag Vereniging voor huismuziek (10.00 – 12.00 uur)
Tweemaal per maand

********************

CHRISTELIJK EVANGELISCHE KERK

RIOS DE VIDA

Wij zijn een bijbelgetrouwe, Spaanstalige kerk, die zijn oorsprong vindt in Argentinië. We hebben een afdeling in den Helder en Amsterdam. Over de hele wereld hebben we 80 gemeentes. Veertien jaar geleden zijn we in Alkmaar gekomen en sinds kort zijn we hier in de Terp, ook wel het witte kerkje genoemd, neergestreken. Het is geweldig om in een historisch bouwwerk God weer te loven en te prijzen en om het weer te gebruiken waar het origineel voor gebouwd is, als Gods Huis.

We zijn Spaanstalig maar spreken en vertalen ook in het Nederlands. De nationaliteiten van onze kerkleden beslaan het hele Latijns-Amerikaanse continent. Onze grote zustergemeente zit in Reus, Spanje en onze moederkerk in Quilnes, Argentinië. Zondagmorgen om 10:00 en vrijdagavond om 20:00 houden wij onze diensten. Elke dinsdagavond hebben we Bijbelstudie, steeds wisselend bij de leden thuis en die begint om 20:00 uur.

Tevens maken wij dankbaar gebruik van De Wijkplaats,  die een paar huizen verderop gevestigd is. We houden daar crèches en speciale bijeenkomsten zoals de kerstviering. Tevens houden wij daar 1 maal in de maand een buurtontbijt. Wij nodigen de buurt dan uit om met ons kennis te maken middels een ontbijt. Uiteindelijk doel is om de buurt ervan te overtuigen dat de kerk c.q. De Terp een vuurtoren kan zijn voor de buurt. Iedereen, die bij ons om geestelijke bijstand komt aankloppen, is welkom.

********************

Zanglust

Dameskoor Zanglust bestaat al 50 jaar!

Op het moment hebben we 32 enthousiaste leden. Wat zo fijn is bij Zanglust dat iedere 55-plusser welkom is om met een leuke groep mensen zangervaring op te doen.

De repetities zijn op de woensdagavond van 19.30- 21.30 uur in het unieke kerkje De Terp aan de Kerklaan.

Zanglust repeteert wel in een kerk, maar is geen kerkkoor.

Mocht u eens willen luisteren, dan bent u van harte welkom in deze gezellige groep. Ervaring met zingen in een koor is prima, maar niet noodzakelijk.
Het lenteconcert van Zanglust zal plaatsvinden op zondagmiddag 7 april 2019 om 14.30 uur in De Terp.

*********************

Alcmaer Voices

Alcmaer Voices is een gemengd koor, bestaande uit 50 leden. Wij zingen 3-stemmig en ons repertoire bestaat uit muziek uit de jaren 70 en 80, wereldmuziek en populaire muziek.

In 2017 bestonden wij 25 jaar en hebben dit gevierd met een fantastisch optreden in de Vrijheidskerk te Alkmaar!

Een aantal keren per jaar treden wij op, bijvoorbeeld in zorgcentra of op een korenfestival.

Wij vinden De Terp een fantastische locatie en zingen er iedere maandagavond van 19.45 tot 21.45 uur met veel plezier. De sopranen en alten zijn goed vertegenwoordigd in ons koor, maar een uitbreiding van het aantal mannen stellen wij zeer op prijs!

Voor meer informatie zie onze website: www.alcmaervoices.nl

Contact via: alcmaervoices@gmail.com

********************

Zenmeditatie-bijeenkomsten (4e donderdag van de maand)

Op deze maandelijkse bijeenkomsten voor mensen die vertrouwd zijn met zenmeditatie of de basiscursus zenmeditatie hebben, mediteren we tweemaal 25 minuten zittend, afgewisseld met tien minuten loopmeditatie. Ook luisteren we naar teksten uit de christelijke mystiek en het zenboeddhisme en naar een kort commentaar hierop door de begeleider waarin een verband wordt gelegd tussen christendom en zen. We sluiten de avonden af met een korte zitmeditatie en een kop thee.

* Tien keer op de vierde donderdag van de maand m.i.v. 27 september 2018 van 19.30 – 21.00 uur

* De Terp, Kerklaan 4, Oudorp

* € 65,00 voor tien bijeenkomsten

* Docent: Bert Helmich volgde HBO-MWD en bachelor HBO-Theologie en beoefent en begeleidt al tientallen jaren zenmeditatie.

* Meer informatie via www.dezwaan-alkmaar.nl of 06 55 27 61 04

Zendo Abdij Maria Toevlucht Zundert

                                                                                    ******************************

Vereniging voor huismuziek: Grote Gemengde Speelgroep

De grote gemengde speelgroep bestaat uit ca. 30 enthousiaste muzikanten, die elke twee of drie weken repeteren in “het witte kerkje” in Oudorp op zaterdagochtend van 10 tot 12.
Er wordt op verschillende instrumenten gespeeld, zoals blokfluit, dwarsfluit, klarinet, viool, hobo, fagot, gitaar, mandola en saxofoon.

Repertoire
We studeren o.a. de volgende stukken:
– Dyby byla kosa nabrósená van A. Dvorák
– Bridge over troubled water van P. Simon
– Canzon sesta uit Ricercari et Canzoni van A. Bonelli
– La Changeante van G.Ph. Telemann
– Dolcissimi van Cl. Monteverdi.

Dirigent
Els Kiesewetter

Contactpersoon speelgroep
Lineke Marks
Telefoon: 072-5062835
E-mail: c.j.marks@ziggo.nl

Aantal leden
Ca.30 leden. Nieuwe leden zijn welkom.

********************

Kindercirkel

Mijn naam is Marianne Oude Nijhuis, orthopedagoog NVO, schrijver, coach, moeder van 2 kinderen, vrouw van mijn geliefde, dochter, zus van 3 broers en 1 zus, tante van een heel zwikkie toffe neefjes en nichtjes, logeeradres van vrienden en vriendinnen van mijn kinderen.

De essentie van mijn werk met kinderen en ouders, is verbinding, creatie en empathie. Verbinden kan op vele manieren, online en in real life.

De KINDERCIRKEL IN REAL LIFE is er iedere maand voor creatieve, levendige moeders met een open nieuwsgierigheid voor het leven met kinderen, vanuit heelheid, eenvoud, liefde en plezier.

De KINDERCIRKEL is een plek waar je aanwezig kunt zijn in de waarheid van je moederschap en de vragen die je kind aan je stelt, kunt delen. Je ontvangt 1 oefening van mij en de support die je voor het emotionele welzijn van jezelf en je kind, tiener of adolescent nodig hebt.

De komende data tot de zomervakantie zijn gepland, dan ben je welkom.

Vrijdagochtend 18 januari en 15 februari 2019

Woensdagochtend 13 maart

Vrijdagochtend 12 april, 10 mei

Woensdagochtend 5 juni

Vrijdagochtend 12 juli

Je kunt je kunt opgeven via deze link: http://praktijkmon.nl/nieuws/

Ik zie je graag, Marianne Oude Nijhuis

********************

Dansklooster met Ecstatic Dance

Ecstatic Dance is een vrije dans/bewegingsvorm overgewaaid uit Amerika.  Inmiddels zijn er al vele steden in Nederland waar Ecstatic Dance is waar wij er één van zijn! De muziek waarop je danst is heel gevarieerd waardoor je verschillende kanten van jezelf ontdekt. Ervaring is niet nodig, zin om te bewegen wel.

*don’t talk* no shoes *no alcohol *no phones* just dance!

Een Ecstatic Dance wordt altijd op dezelfde manier opgebouwd.

* De zaal gaat ruim voor tijd open om in stilte op je eigen manier te kunnen landen. Sommigen rollen eerst wat op de grond, anderen dansen al en weer anderen zitten rustig op een kussen. Het eerste half uurtje is heerlijk om op adem te komen en in te dansen.

* Dan start de openingsceremonie. Daarin leggen we kort de basis van Ecstatic Dance uit en daarna is er een opening waarin we uitnodigingen geven om in het lichaam en de ruimte te komen en maken eerste speelse kennismaking met elkaar in de dans.

* Daarna begint de 2 uur durende dansreis… we praten niet, we dansen en zijn aanwezig met alles wat er is en als je dorst hebt drink je water wat op de bar staat. We nodigen je in deze 2 uur uit om te bewegen zoals jij dat fijn vindt, groots of subtiel, met een bekende, een vreemde dans of lekker even op jezelf. 

* Aan het einde is er de sluitingsceremonie, deze is gericht op stilte terugbrengen in je lichaam, navoelen van wat je is gegeven in de dans. Vaak bespelen wij de kristallen klankschalen.

* Na de sluiting ben je uitgenodigd voor een kopje thee en is er de mogelijkheid om na te praten, ervaringen te delen.

* Liefdevol respect voor jezelf en elkaar is de basis

Wij dansen van september tot juni op de eerste en derde donderdag van de maand. 

Hou onze website www.ecstaticdancealkmaar.nl in de gaten voor bijzonderheden. Hier lees je ook waar wij op andere plekken dansen. Heb je vragen, neem gerust contact op met ons.

Een kaartje kost €17,- 

Een 6 strippenkaart €85,- en is geldig op alle locaties waar wij een Ecstatic verzorgen

Tijden

19.00 Deur open, ruimte en muziek om aan te komen

19.30 Opening en dans

22:00 Afronding met klankschalen

           Thee en chocolade voor wie wil

********************