Agenda

Hieronder kunt u zien welke activiteiten er komende tijd in De Terp zullen plaatsvinden. Klik op het schuingedrukte item om meer informatie per datum te kunnen lezen.

Voor elke activiteit kunt u in principe kaarten reserveren via deterpoudorp@gmail.com. Soms kunt u ook reserveren via de activiteit zelf. Dan staat dit aangegeven bij de informatie van de activiteit.

********************

Zaterdag 6 juli 2024: Klankhealing concerten 17.00 en 20.30 uur

********************

Zondag 4 augustus 2024: Estudiantina Ensemble 15.00 uur

********************

Zondag 17 november 2024: Intuïtief concert door Lars Zebregs 14.30 uur

********************

Zaterdag 6 juli 2024: Klankhealing Concerten 17.00 en 20.30 uur

“Inresonantie”

Een uitnodiging voor een innerlijke reis, drijf mee op de golven van resonanties naar de klank van de stilte……

Terwijl je comfortabel ligt op een matrasje wordt je uitgenodigd om je aandacht naar binnen te keren. Langzaam zal de ruimte zich vullen met klanken en kan je ervaren hoe de frequenties jou ont-moeten en gaan mee resoneren met jouw unieke natuurlijke trilling.

Tijdens het concert begeven wij ons tussen de deelnemers en bespelen hierbij diverse inheemse instrumenten uit verschillende delen van de wereld. Zoals de didgeridoo uit Australië, klankschalen uit Tibet, een Chinese gong, sjamanen trommels, rainsticks, waterphone uit Hawaï, Halo en diverse andere instrumenten. Boventonen en stemvibraties worden ook geïntegreerd in de zee van geluidsgolven. Zo wordt een energieveld opgebouwd, van intentie en frequenties met helende klanken.

Begrippen als tijd en plaats worden weggevaagd. Wij noemen dit “het veld van gelegenheid” waar alles mag en niets moet. Een ieder kan eruit halen wat op dat moment van belang is, datgene wat met hem of haar mee resoneert. Het klankgebeuren wat ontstaat, is volledig afgestemd op de aanwezige deelnemers, de locatie en het grote geheel en staat volledig in het NU.

Maak je eigen unieke klankenreis en ervaar de ruimte en stilte in jezelf, open en verwarm je hart.

Na afloop van het Klankhealing Concert krijg je een kopje thee aangeboden. Tevens is er dan gelegenheid om indien gewenst iets te vragen of te delen of in de stilte te blijven.

Neem zelf een matrasje, deken en eventueel een kussentje  mee, zodat je comfortabel kunt liggen.

Reserveren is nodig i.v.m. de beschikbare ruimte. Voor informatie en reservering mail naar klank@inresonantie.nl of bel 072-5340305. Zie ook de website www.inresonantie.nl. Entree € 27,–

De volgende Klankhealing Concerten in De Terp zijn op:

Zaterdag 14 september 2024 om 20.30 uur.

Zaterdag 2 november en 7 december 2024 om 17.00 en om 20.30 uur.

Zaterdag 4 januari 2025 om 17.00 en om 20.30 uur

********************

Zondag 4 augustus 2024: Estudiantina Ensemble 15.00 uur

Het Estudiantina Ensemble speelt in de traditie van de Estudiantina-muziek uit Cuba. De originele Estudiantina orkesten ontstonden eind 19de begin 20ste eeuw. Ze werden gevormd door studenten die de volksversie van de Danzon muziek op lokale festiviteiten speelden. Danzon muziek is na de onafhankelijkheid van Haiti met de Franse barok kamerorkesten naar de oostelijke Oriënt provincies en Santiago de Cuba overgekomen. En heeft zich daar ontwikkeld tot een unieke Cubaanse muziekstijl die de basis heeft gelegd voor de ontwikkeling tot de modernere Cubaanse Son, Salsa en Timba. Om deze authentieke Cubaanse traditionele muziek uit Oriente de Cuba te behouden richtte Ricardo Bekema Het Nederlandse Estudiantina Ensemble op. Hij studeerde jarenlang in Santiago de Cuba en omgeving bij docenten als Gabino Jardines Cisneros en Eva de la Caridad Griñan. Inmiddels is hij een kenner geworden van de Trova muziek.

Estudiantina

De acht gedreven muzikanten zijn al jarenlang in de muziekwereld actief. De lead en coro zang wordt ondersteund door twee gitaren, een typisch Cubaanse, met drie dubbele snaren bespannen, tres gitaar, een contrabas en een (half)houten dwarsfluit. De percussie begeleiding bestaat uit clave, maracas en quiro en de voor de Estudiantina Danzon stijl typerende, unieke Pailitas Cubanas. Dit zijn twee kleine barok timpani die gezien worden als de voorlopers van de hedendaagse bongos en timbales. Estudiantina Ensemble heeft speciaal voor dit project een set van deze uiterst zeldzame pauken in Santiago de Cuba laten maken.

Danzón/Son

Aan de basis van deze muziek staat de Danzón-clave, in de achtkoppige band met een speciaal instrument “Pailitas”, ook wel bekend als de barok pauken, twee kleine koperen ketels van Franse barok origine die uit Haïti waren overgekomen. Dit zijn de voorlopers van de bekende hedendaagse timbales die in veel Salsabands gebruikt worden. Waar de Salsa en de moderne Timba snel en vooruit gespeeld worden is deze Danzón/Son-traditie meer relaxed, eerder achter de maat dan voor de maat. Het zijn de roots van de traditionele Cubaanse muziek met Guaracha’s, Bolero’s, Danzónes en Bolero-son.

Datum: 4 augustus 2024

Aanvang: 15.00 uur

Toegang: € 15,- (Geen PIN-mogelijkheid!)

Kaarten reserveren :  Ricardo Bekema +31 (0)6-40318807
estudiantinaensemble@gmail.com

********************

Zondag 17 november 2024: Intuïtief concert door Lars Zebregs 14.30 uur

Laat je meevoeren op de helende klanken van bezield pianospel en de hartverwarmende stem van Lars Zebregs. Beleef een bijzondere avond tijdens een intuïtief concert met muziek en verhalen.

Voor Lars is elk concert uniek, afhankelijk van de locatie, het publiek en de energie van het publiek. Door zich open te stellen en zich op deze factoren af te stemmen, komen zijn intuïtieve concerten tot stand.

Toen Lars vanaf 2013 zijn passie en hart ging volgen, bleek de muziek de juiste keuze. In twee jaar tijd was hij fulltime muzikant. Hij ontwikkelde zich op verschillende vlakken en zijn muzikale inspanningen zijn door de jaren heen altijd in beweging gebleven. Zo bracht hij een eigen album uit, en omlijst hij al de nodige jaren huwelijks- en afscheidsceremonies. De laatste jaren begon spiritualiteit een steeds grotere rol in zijn leven te spelen. Als zanger en pianist besloot Lars daarom zijn muzikale talenten op een andere manier in te zetten. In samenwerking met dat wat zich in het moment aandient ontstaat er een intuïtief muzikaal programma waarin allerlei stijlen de revue passeren. Zo speelt en zingt hij eigen liedjes, covers, maar ook muziek die nog niet eerder bestond. ‘Liedjes die zich eenmalig aandienen, omdat ze daar simpelweg op dat moment horen te zijn’, aldus Lars.

Volgens de overtuiging van deze muzikant komt zijn inspiratie ergens vandaan. Door overgave en zich open te stellen voor deze inspiratie kan er een concert op maat gegeven worden.
‘Als ik vroeger een concert gaf met een vast programma, stond ik altijd stijf van de zenuwen en liep het nooit zoals ik wilde. Sinds ik intuïtieve concerten breng, gaat er een groot deel van mijn ego opzij waardoor alles door mij heen kan stromen, in lijn met dat wat zich aandient.’

Een uniek concert waar door middel van muziek een warme verbinding tot stand komt tussen het publiek en de muzikant.

Het concert duurt van 14.30 – 16.00 uur en de entree is €15

Voor meer informatie en kaartverkoop: https://larszebregs.nl/agenda/intuitief-concert-de-terp-oudorp/

Kijk voor meer info over Lars op zijn website: www.larszebregs.nl

********************