Vaste huurders De Terp

Klik op een item in het rooster voor meer informatie.

Zondag Concerten op de zondagmiddag – zie Agenda De Terp

Tangosalon (14.00 – 18.00 uur) – vierde zondag van de maand
Ook 2e Kerstdag!

Maandag Alcmaer Voices (19.45 – 22.00 uur)
Dinsdag Vereniging voor huismuziek (19.30 – 21.30 uur)
twee maal per maand
Woensdag Zanglust dameskoor olv mw Boerke (19.30 – 21.30 uur)
Donderdag Levensdans (10.00 – 12.00 uur) om de week
Vrijdag Luz de Luna (20.00 – 23.00 uur) wekelijks
Zaterdag Vereniging voor huismuziek (10.00 – 12.00 uur) 2x per maand‘Klankmeditatie – mantrazingen’ (14.00 – 16.30 uur / maandelijks)

‘Klankmeditatie’

KLANKMEDITATIE – MANTRAZINGEN
Laat alle aardse beslommeringen even voor wat ze zijn. Stap binnen in het witte kerkje en laat jouw hart en ziel vrij klinken.
We starten deze middagen met meditatie in beweging: we bewegen aandachtig ons lichaam en rekken ons uit met geluid.
We maken vrije, meditatieve klanken. Puur en authentiek. Ons eigen vrije
stemgeluid. Met moeiteloze eenvoud. Je stem is een geweldig instrument om dicht bij jezelf te komen. Ervaar hoe je via je stem diep in jouw lichaam komt en hoe jouw ziel gaat zingen!
Van hieruit gaan we mantrazingen. We zingen hartverwarmende mantra’s en wereldliederen met elkaar. Deze worden op piano of drum begeleid. Ik nodig je uit om te spelen met allerlei klankkleuren. We zingen zowel ingetogen als uitbundig én genieten van de stilte…
Wie luistert naar de klank van zijn eigen stem, komt als vanzelf in contact met z’n diepste essentie!
Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.ingeberkhout.nl

SAMENZANG SEIZOENSVIERING MANTRAZINGEN


Ieder kwartaal is er een muzikale viering van het nieuwe seizoen in het witte kerkje.
We zingen mantra’s en bezielde wereldliederen met elkaar. We staan stil bij de periode die achter ons ligt en verwelkomen het nieuwe seizoen.
Het zingen van mantra’s werkt zowel bevrijdend als verbindend. Zowel verdiepend als verruimend.
Er is veel vrije ruimte voor jou, want we zingen op stembevrijdende wijze. Je wordt uitgenodigd om jouw ‘eigen wijs’ te zingen. En als je wilt – of het gebeurt spontaan – kun je meerstemmig zingen, improviserend fladderen of vrije klanken door het lied weven.
Tijdens deze samenzang zullen we hoog opstijgen, diep duiken, zweven en soms zomaar de bocht uit vliegen. Zangervaring is niet nodig, jouw verlangen is genoeg. Je bent van harte welkom!
Deze middagen worden begeleid door Inge Berkhout (stembevrijder/ piano), Abel Drent (gitaar/ zang) en soms ook Ilse van Rij (piano/ zang).
Zing je met ons mee?
Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.ingeberkhout.nl

********************

Vereniging voor huismuziek: Grote Gemengde Speelgroep

De grote gemengde speelgroep bestaat uit ca. 30 enthousiaste muzikanten, die elke twee of drie weken repeteren in “het witte kerkje” in Oudorp op zaterdagochtend van 10 tot 12.
Er wordt op verschillende instrumenten gespeeld, zoals blokfluit, dwarsfluit, klarinet, viool, hobo, fagot, gitaar, mandola en saxofoon.

Repertoire
We studeren o.a. de volgende stukken:
– Dyby byla kosa nabrósená van A. Dvorák
– Bridge over troubled water van P. Simon
– Canzon sesta uit Ricercari et Canzoni van A. Bonelli
– La Changeante van G.Ph. Telemann
– Dolcissimi van Cl. Monteverdi.

Dirigent
Els Kiesewetter

Contactpersoon speelgroep
Lineke Marks
Telefoon: 072-5062835
E-mail: c.j.marks@ziggo.nl

Aantal leden
Ca.30 leden. Nieuwe leden zijn welkom.

********************

MILONGA LUZ DE LUNA, Argentijnse Tango

Milonga Luz de Luna is een concept, waarbinnen wordt gewerkt aan het levend houden van een cultureel erfgoed, de Argentijnse Tango. De Argentijnse Tango is aan het einde van de 19e eeuw ontstaan in de sloppen van Buenos Aires uit een mengeling van Europese en Afrikaanse muziek- en dansstijlen.

De bandoneon is het middelpunt, de ziel van de Tangomuziek. Daarnaast maken de viool, contrabas en de piano het geheel melancholiek.

Luz de Luna houdt deze passionele dans in stand door het organiseren van lessen in leiden en volgen met de daarbij behorende technieken en sequenties.

Eenmaal per maand organiseert Luz de Luna een Salón (salón is een vrije dansgelegenheid met verschillende DJ’s en/of live muziek) en er zijn met regelmaat themagerichte workshops en specifieke lessen damestechniek.

Argentijnse Tango is er voor iedereen en is zeker niet aan leeftijd gebonden, dus is Argentijnse Tango er ook voor u! Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u wel eens kijken/proberen of de Argentijnse Tango iets is voor u? U bent dan van harte welkom op een van onze gratis introductielessen als single of als koppel.

Voor meer informatie mag u altijd contact opnemen met José Luis en Crista op nummer 06-40055485 of een e-mail sturen naar info@milongaluzdeluna.nl

U kunt ook even kijken op onze website https://milongaluzdeluna.nl/

********************

Dameskoor Zanglust

Wij zijn een koor van dames in alle leeftijden. Een gezellige club die met elkaar elke woensdagavond van 19.30 tot 21.30 uur de sterren van de hemel zingt. We zijn heel blij dat we kunnen repeteren in deze mooie kerk.

Ons repertoire bestaat uit 3-stemmige bewerkingen van klassieke stukken, luisterliedjes, volksliedjes en evergreens in verschillende talen.

De leiding heeft dirigente Marja Boerke, hierin bijgestaan door pianiste Ineke Verbaan. Zij maken samen van elke repetitie een muzikaal feestje waarin nieuwe muziek afgewisseld wordt met oud, vertrouwd repertoire. En elke repetitie valt er wel iets te leren over (samen) zingen.

Wij verwelkomen graag nieuwe leden. Een muzikale achtergrond is prettig maar niet noodzakelijk.

Meer informatie vind u op onze website https://www.dameskoor-oudorp.nl

Alcmaer Voices

Het koor is een enthousiaste groep zangers die arrangementen van eigentijdse popsongs instuderen. Kom gerust een keer luisteren en kijk of je met ons mee wilt zingen!

Info: Pauline Som  via som.pauline@gmail.com

Levensdans

Levensdansen geeft ontspanning en plezier. Harmonie tussen lichaam en geest (body & mind). Inzicht in de zoektocht naar je spiritualiteit (levenshouding).

Danservaring is niet nodig: geschikt voor alle leeftijden. Ook mannelijke energie van harte welkom!

Meld je aan voor een gratis dansochtend! Instromen kan altijd.

Dansdata:

2023: 30 november en 14 december;
2024: 4 januari, 25 januari, 8 februari, 22 februari, 7 maart, 21 maart, 4 april, 18 april, 2 mei en 16 mei;

Voor inlichtingen en opgave: Ilona van Hattum

Telefoon: 06 13 13 32 08  E-mail: ibmvanhattum@hetnet.nl

*******************