Verhuur

De sfeervolle kerkzaal van De Terp is zeer geschikt voor allerlei soorten activiteiten. Door het intieme karakter en de uitstekende akoestiek, kunt u hierbij denken aan concerten en repetities van een koor of instrumentalisten, maar ook aan vrije dans en meditatie, yogalessen, en trainingen. Tevens is De Terp bij uitstek geschikt voor bijeenkomsten met een ritueel karakter, zoals een huwelijksceremonie.


Ook biedt De Terp de mogelijkheid tot het verzorgen van afscheidsvieringen, zoals uitvaarten en condoleances. De begraafplaats naast het kerkje is van de gemeente Alkmaar. Er zijn momenteel weer enkele plekken beschikbaar op dit kerkhof. Een afscheidsbijeenkomst in De Terp is zeer goed te combineren met een begrafenis op de Algemene Begraafplaats in Alkmaar of een crematie.

DSCF7657

Mochten de nabestaanden livemuziek op prijs stellen, dan kunnen we zangeres Caren Polderman uit Oudorp aanbevelen. Zij heeft veel ervaring met zingen bij uitvaarten. Caren kan met een geluidsband zingen of op piano/orgel begeleid worden door Pieter Rijnja. Caren heeft veel liederen op haar lijst staan waar de familie een keus uit kan maken. Ze kan in verschillende stijlen zingen, zoals klassiek, religieus, jazz of levensliederen.  Muziek verbindt en biedt ons naast vreugde ook troost. Daarom is muziek heel belangrijk bij een afscheid en doen we ons uiterste best om een mooie herinnering te creëren.

Caren: “Naast het creëren van nieuwe verbindingen, roept muziek direct de bijzondere en emotionele herinneringen op uit het leven. Ik heb leren ervaren dat ik zulke gevoelens, al zingend, bij anderen kan overbrengen. Met een repertoire van honderden mogelijkheden, kan ik zingend bijdragen aan het persoonlijke karakter van deze bijzondere momenten in het leven. Voor een nadere kennismaking zie website www.carenpolderman.nl. Voor vragen: info@carenpolderman.nl of direct persoonlijk contact via 06-44078291.”

De Terp biedt plaats aan ongeveer 120 mensen en desgewenst kunnen de stoelen uit de kerkzaal verwijderd worden. Er is een prima piano en ook kan gebruik gemaakt worden van het monumentale Ypma-orgel. Tevens is er een goede geluidsinstallatie beschikbaar en er is een ringleiding. Naast De Terp ligt een ruime, openbare (gratis) parkeerplaats.

DSC01586

De Tarieven voor huur van De Terp zijn als volgt:

Omschrijving Prijs in euro’s opmerking
trouwerij 495 2 uur; indien langer €125 / uur
rouwbijeenkomst 495 2 uur; indien langer €125 / uur
concert / evenement 200 – 300 afhankelijk van aantal bezoekers
gebruik orgel 50 exclusief organist
gebruik piano 25 exclusief pianist
oefenruimte per dagdeel 100
gebruik beamer en scherm 25
gebruik rechthoekige tafel 5 per stuk
koffie en thee 1,50
schoonmaak 75

Huurprijzen kunnen verschillen voor culturele of commerciële doeleinden.

Voor informatie aangaande beschikbare data kunt u contact opnemen met Anita Boekelaar per telefoon 06-23110428 (bij voorkeur in de avond)  of per mail deterpoudorp@gmail.com.